Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Colin Bridgerton krijgt stevige concurrentie in seizoen 3, zo blijkt

Nog heel even en dat is het derde seizoen van Brigderton eindelijk te zien. Dit keer gaat het om Penelope Featherington en Colin Bridgerton, maar dit verhaal steekt heel anders in elkaar dan de voorgaande romances. Er komt zelfs iemand anders in beeld voor onze P (of Lady Whistledown), genaamd Lord Debling.

Lord Debling in Bridgerton seizoen 3

Lord Debling komt in het derde seizoen van Bridgerton als nieuwkomer. Debling, gespeeld door acteur Sam Phillips, zoekt een vrouw en hij heeft wel interesse in Penelope. Penelope heeft interesse in Colin, maar die ziet hun relatie als vriendschappelijk. Is Lord Debling dan de betere optie? En – wordt er wat jaloezie opgewekt bij Colin?

Het seizoen is sowieso iets minder steamy dan we gewend zijn, want actrice Nicola Coughlan heeft aangegeven zelf minder seksscènes te willen dan haar voorgangers en dat dat zelfs in haar contract stond. Waarom Nicola minder seksscènes wil lees je hier.

Bekijk de trailer van het derde seizoen hieronder:

Het plot van Bridgerton seizoen 3

Penelope Featherington (gespeeld door Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (gespeeld door Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.

In de tussentijd is Colin teruggekomen van zijn zomerse reis met een nieuwe look en een flinke portie zelfverzekerdheid. Maar tot zijn grote verdriet merkt hij dat Penelope, de enige persoon die hem altijd heeft gewaardeerd, hem de rug toekeert. Colin doet er alles aan om Penelope’s vriendschap terug te winnen en biedt aan haar te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze dit seizoen een echtgenoot kan vinden. Maar wanneer zijn lessen iets te goed blijken te werken, begint Colin zich af te vragen of zijn gevoelens voor Penelope wel echt vriendschappelijk zijn.

Voor Penelope wordt de situatie gecompliceerder door haar breuk met Eloise (Claudia Jessie), die een nieuwe vriend heeft gevonden op een onverwachte plek. Ondertussen maakt Penelope’s toenemende aanwezigheid in de high society het des te moeilijker om haar Lady Whistledown alter ego geheim te houden.

Wanneer is seizoen 3 van Bridgerton te zien?

Nog heel even geduld: deel 1 verschijnt op 16 mei 2024, gevolgd door deel 2 op 13 juni 2024.

Als we Coachella mogen geloven, wordt dit dé festivaltrend van zomer 2024

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.