Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion Week 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Corpcore: dit is de grootste trend van Milan Fashion Week

Afgelopen maandag werd Milan Fashion Week afgesloten met Giorgio Armani en Karoline Vitto. De voorgaande dagen toonden modehuizen als Boss, Botega Veneta en Gucci hun collecties voor lente-zomer 2024. En een ding viel op: het wordt een zakelijk seizoen.

In veel shows domineerde een minimalistische en zakelijke stijl. Een nieuwe versie van #corpcore is geboren.

Milan Fashion Week

Afgelopen week vond een van de meest besproken edities van Milan Fashion Week plaats. Het was een week vol debuten. Denk bijvoorbeeld aan Sabato de Sarno voor Gucci en het debuut van Peter Hawkins bij Tom Ford.

Ondanks de verschillende visies van alle creatief directeuren, zien we dat de neuzen dezelfde kant op staan. In 2024 krijgen we een zakelijke zomer. Corporate, but make it sexy. 

Corpcore 2.0

Waar het tijdens Copenhagen Fashion Week altijd barst van de kleuren en texturen, was het in Milaan totaal het tegenovergestelde. Zwart belooft namelijk de kleur van SS24 te worden. Ja, echt.

Daarnaast zagen we veel looks die zakelijk overkomen. Denk aan blazers, korte pantalons, kokerrokken, stropdassen en harde blouses.

Bij de show van BOSS, waar onder andere Gigi Hadid in meeliep, zien we veel office wear. En dat is gezien het decor niet verrassend, want de show vond plaats in een immense tech-office-ambiance.

Boss
Marco BERTORELLO / AFP

En net als bij BOSS, zien we bij Maison Margiela ook veel blazer en blouses met diepe decolletés. Kleuren die veel voorkomen in de shows zijn zwart, grijs en bordeauxrood.

Milan Fashion Week
Photo by Shutterstock

Lage halzen en korte rokken

We hebben het wel over een nieuwe, zomerse versie van corpcore. Niet alle looks hoeven suitable for work te zijn. Korte rokken en lage halzen zijn de standaard. Zo zagen bij het nieuwe Gucci van Sabato de Sarno mantelpakjes met korte rokken.

Gucci
Jonas Gustavsson/Sipa USAGuciiGucii
Gucci
ANP

Of wat dacht je van deze Prada playsuit met diepe V-hals en korte broek. Wij zijn fan.

Prada
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.