Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘cub cut’ is dé verfrissende haarstijl voor aankomende lente

Boblijnen zijn de afgelopen tijd populairder dan ooit. Waar voorheen lange lokken het straatbeeld vulde, zien we nu steeds meer vrouwen met een kort pittig kapsel rondlopen. Een bob, lob, pixie cut: er zijn ontzettend veel variaties binnen de korte kapsels. Aankomende lente voegt zich een nieuwe populaire haarstijl toe aan het rijtje: de cub cut.

Stylish and fun, de cub cut is van alle markten thuis.

Klassiek en speels

De cub cut combineert de klassieke boblijn met precies de juiste hoeveelheid French-girl effortlessness. Laagjes zijn er in overvloed, het accentueert de jukbeenderen en geeft al snel de rolled out of bed look die zo geliefd is bij velen.

Cub cut of toch een wolf cut?

De cub cut is de kortere versie van de wolf cut die een tijd terug razend populair was. Lekker luchtig voor de warmere seizoenen en ook nog eens ontzettend stijlvol. De cub cut combineert een mullet met een bob, terwijl een wolf cut het haar nog steeds lang houdt. De wolf cut gaat meer richting de jaren 70, terwijl de korte variant juist een vleugje jaren 80 erin heeft zitten. Dit korte kapsel is gewaagd, maar als het goed is uitgevoerd, is deze haarstijl een nóg speelsere variant op de al vrij speelse wolf cut.

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Laagjes zijn tegenwoordig populairder dan ooit. In de jaren 90 bloeide ze al op, waarna in de zeroes kapsels die doodgebrand waren met de stijltang de hoofdrol speelde. De comeback van de laagjes wordt de laatste jaren steeds zichtbaarder. Voor de langere kapsels is dit de 90s blowout stijl. Maar nu zijn de wildere kapsels aan de beurt, waaronder dus ook de cub cut.

What to ask for

Zit je erover na te denken om een cub cut te nemen, maar weet je niet wat je aan jouw kapper moet vragen? Het makkelijkste is om te vragen voor zachte laagjes en een relaxte bob. Ook is het handig om altijd een aantal referentiefoto’s mee te nemen, zodat jouw kapper een goed beeld heeft bij wat jij wilt. Zo kan je met een frisse coupe de lente in.

De lente komt eraan: dit zonnebrillenmerk móét je kennen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.