Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 17 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste memes van de ‘big red boots’ die social media over hebben genomen

Moge het even duidelijk zijn dat sneakermerk MSCHF een kneitersterk marketingteam heeft. We weten niet wat het is en hoe het komt, maar die gekke knalrode laarzen hebben onze tijdlijn overgenomen.

These boots are made for walking.. uhm… laughing.

Realiteit of photoshop?

Toen we de laarzen voor het eerst op Instagram langs zagen komen vroegen we ons vooral af waar we het mee van doen hadden. Was dit een sterk staaltje photoshop? Zijn het echte schoenen? Toen we niet veel later vele celebrities en influencers op NYFW op de schoenen voorbij zagen paraderen werd er nog veel meer onduidelijk. Van welk merk zijn deze schoenen? Wie heeft dit bedacht? Hoe kom je in deze schoenen? En vooral: hoe kom je er weer uit?

Mode om vooral niet ál te serieus te nemen

Dat de “lelijke” schoen een comeback gemaakt heeft weten we inmiddels natuurlijk allemaal. Uggs waren de afgelopen maanden niet aan te slepen, crocs lijken ineens een héél goed idee (zelfs met glitter of zachte voering) en elk modebewust persoon heeft inmiddels vast en zeker een paar Birkenstocks of ballerina’s in de kast staan. Toch heeft deze trend de afgelopen dagen nieuwe hoogtes bereikt. De “red big boots” van MSCHF lijken een soort mix tussen de ultra warme Moonboots die we op skivakantie dragen en de schoenen van Playmobil poppetjes. Of ze nou hilarisch en lelijk of artistiek en prachtig zijn valt nog over te twisten. Een belangrijk signaal heeft de populariteit van de laarzen de afgelopen week in ieder geval wél afgegeven: mode gaat richting een speelse periode. Neem jezelf en je kleding niet al te serieus, ben creatief en maak hier en daar een ludiek statement, dan ben je momenteel helemaal on-trend.

De lollige schoen zorgt ook voor lollige reacties, met uiteraard hordes aan memes. Zo staan plots Rihanna, Queen Elizabeth (RIP) en Doja Cat in de plastic stappers.

 

Ook worden er sprekende vergelijkingen gemaakt en blijken ze toch ook best wel op AirPods te lijken.

Wat hebben Madonna, Sam Smiths outfit, de mysterieuze “spionage”-ballonnen en de Big Red Boots gemeen?

Erg handig lijken de rode laarzen in ieder geval niet te zijn. Een klant van een conceptstore in New York die de schoenen verkoopt moest door twee mensen uit de items getrokken worden. Comfortabel? Nope. Hilarisch? Ongetwijfeld.

Mocht je denken dat deze gehypte schoenen alleen geschikt waren voor de jonge generatie… think again. Ook je opa shined de pan uit met de rode laarzen van MSCHF.

@jaadiee

♬ HOTEL LOBBY (Unc & Phew) – Quavo & Takeoff

Krijg jij niet genoeg van de rubberen schoenen? Dan heb je geluk. Ze zijn nu verkrijgbaar voor zo’n $350 via MSCHF.com.

 

Uhm? Julia Fox arriveert bij NYFW met een coupe vol zichtbare droogshampoo

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.