Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 17 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘name reveal party’ is de nieuwste trend onder aanstaande ouders: gaan we niet te ver?

Mocht het wonder zich voordoen dat er bij jou een kleine spruit op komst is, dan zijn er inmiddels heel wat manieren om dat te vieren. Van babyborrels tot genderonthullingen (die inmiddels best omstreden zijn), er zijn – blijkbaar – eindeloos veel manieren om alle mijlpalen te vieren. Nu voegt zich een nieuwe festiviteit toe aan de lijst: de name reveal party. Ja, je leest het goed.

Ballonnen, babyshowers en borrels

Grote kans dat je, wanneer je jouw tijdlijn opent op social media, wordt gebombardeerd met foto’s en videos van bekenden die een kindje krijgen. Een echo die onthult of er een jongetje of meisje op komst is. Babyshowers met veel ballonnen, cupcakes, knuffelbeertjes en andere extravaganza die worden georganiseerd door de beste vriendinnen van de aanstaande moeder. En, inmiddels doemt een nieuwe trend op: de name reveal party. De NRP vindt plaats tussen de Gender Reveal en de babyshower in. Het doel? De naam van het nog ongeboren kindje bekend maken.

Het beestje moet een naam hebben

Het kiezen van de perfecte babynaam is al een uitdaging op zich. Sommige ouders weten al voor de geboorte (of zelfs al voordat er überhaupt een kindje op komst is) wat de naam van hun kind zal worden, terwijl anderen (zoals Kylie Jenner) zich na de geboorte nog steeds afvragen hoe ze hun kleine wonder zullen noemen.

Naam gekozen?

De Name Reveal Party wordt vaak georganiseerd in de periode tussen de Gender Reveal en de babyshower in, maar kan ook na de geboorte gepland worden. Het is, zoals de naam al verklapt, een feest, borrel of etentje om bekend te maken hoe het kindje gaat heten.

Toch houden veel parents to be de naam soms alsnog liever voor zichzelf. Dit omdat het ook heel wat meningen, ongevraagd advies of zelfs angst voor namen-diefstal met zich mee kan brengen. En negativiteit is natuurlijk allesbehalve gewenst tijdens deze periode.

Ieder zijn feestje

Waar de één fan is van deze nieuwe trend die overgevlogen komt vanuit Amerika, is er ook veel kritiek – die wij stiekem ook wel een beetje begrijpen. “Hoeveel feestjes kun je vieren voordat je kind geboren is?”, “Is het nou echt nodig om jou en jouw kind zó belangrijk te maken. Hier zit niemand op te wachten” en “Dit gaat wel héél ver. Straks wordt de eerste drol van een baby nog gevierd”, zijn veelvoorkomende reacties. Tja… iedereen het zijne, zullen we maar denken. In onze optiek heeft elke ouder het recht om de komst van hun kindje te vieren op hun eigen manier. Mét of zonder gender reveal, name reveal, babyshower of babyborrel.

Travis Barker komt met zijn favoriete babynaam en het internet heeft een mening

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.