Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De pyjamabroek is dé trend tijdens Copenhagen Fashion Week – en zo draag je ‘m

Soms zijn er van die items waarvan we denken dat we ze écht nooit meer gaan dragen, maar die dan tóch weer opduiken in het modebeeld. Zo kwamen natuurlijk de Birkenstocks weer terug, zijn de low waisted jeans weer een ding en is eigenlijk vrijwel elke trend uit de Y2K’s al weer een aantal keer herkauwd. Ook nu is er weer zo’n trend retour gekomen waar we vergelijkbare, bitterzoete gevoelens bij hebben, namelijk de pyjamabroek.

Zeg maar bye tegen je strakke, knellende broeken. De veel comfortabelere variant van de broek is momenteel trending bij CPHFW.

Pyjamabroek als sociaal geaccepteerd kledingstuk

Tijdens de lockdowns voelden velen niet de noodzaak om zichzelf elke dag in dagelijkse kleding te hijsen. Resultaat was dat dit, qua kleding, de jaren van het gemak te noemen zijn. De joggingbroeken waren niet aan te slepen, pantoffels waren overal uitverkocht en pyjama’s, die normaal het daglicht niet mochten zien, werden omgedoopt tot doodnormale looks waar heel de dag in gewerkt en geleefd werd.

Comfort for president

Waar we de meeste eigenschappen van de lockdowns het liefst zo snel mogelijk zijn vergeten, zijn er toch zeker ook wel overblijfselen waar we blijkbaar toch niet meteen afscheid van doen. Zo ook met comfort. Zeg nou zelf, je liep niet voor niets heel de dag in je pyjamabroek. Het zit namelijk verdomd lekker.

De pyjamabroek bij CPHFW

Nu, zo’n anderhalf jaar na de laatste lockdown, is tijdens Copenhagen Fashion Week het gevolg goed zichtbaar, zowel op de catwalk, als eromheen bij de genodigden. De pyjamabroek, in volle glorie, zowel lang als kort en met verticale streepjes en al, is een heus trenditem geworden. Zo draag je het.

1. Co-ord

Een matching broekje en blouse alleen geschikt voor in de slaapkamer? Think again. Wanneer je jouw favoriete katoenen set draagt met de juiste accessoires en het liefst een grote zonnebril (dit zijn onze favorieten), gaat het gewoon door als een reuze stijlvolle set.

2. Casual

De tijd dat een wijde broek alleen maar met een strakke top gedragen mag worden om de balans in de look te bewaren laten we achter ons. Wijd op wijd is momenteel juist helemaal on-trend. Speel hierbij juist met meer subtiele sieraden en sneakers.

3. Classy

Door een pyjamabroek te stylen alsof het een klassieke pantalon is, krijg je een stijlvolle outfit van jewelste. Style het dus bijvoorbeeld met good old loafers, een overhemd en een flink aantal sieraden en niemand heeft nog in de gaten dat jij eigenlijk gewoon jouw meest comfortabele pyjamabroek aan hebt. Ideaal.

What’s next?

Ook de opvolger van deze trend hebben we stiekem al gespot, namelijk: de driekwartlegging. Maar voor deze oude nieuwkomer blijven we nog liever even in de ontkenningsfase….

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.