Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 2 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze geliefde modetrend laten we massaal achter in 2022

Het nieuwe jaar – 2023 – is van start gegaan. Traditiegetrouw is het daarom tijd om terug te blikken en (vooral) vooruit te kijken. Wat laten we achter in het oude jaar en wat willen we meenemen of starten in het nieuwe jaar? Niet alleen zorgt dit voor veel goede voornemens waaronder Dry January en een overdaad aan sport- en afval-reclames. Ook voor sommige trends geldt dat we ze liever in 2022 achterlaten en vervangen in 2023.

Bye bye 2022 en de high waisted jeans…

Zeg maar dag tegen je favo jeans

De Hadi-zussen Bella en Gigi en Dua Lipa bewezen het al, de 00’s zijn (nog steeds) helemaal terug van weggeweest. Waar we in 2022 al massaal vielen voor de Y2K-look, zullen we deze trend in dit nieuwe jaar gewoon nog even doortrekken en zelfs uitvergroten. Een van de trends die het afgelopen decennia is uitgegroeid tot het standaard straatbeeld, zijn de high waisted jeans. De broeken tot aan de navel zaten heerlijk comfy, mochten tot aan de grond vallen en ja, natuurlijk, ook wij waren fan. Toch wordt het gedurende het komende jaar waarschijnlijk tijd om (voorlopig) afscheid te nemen van je favoriete jeans.

Het vrij “bedekte” en “preutse” modebeeld maakt plaats voor een flinke lading sexiness, huid en lef. Dat betekent overigens natuurlijk niet dat je die favo broeken per direct weg moet gooien. Geef ze gewoon een iets permanenter plekje achter in je kast, op zolder of in een kledingbak. Een van de mooiste karakteristieken van mode is namelijk dat het altijd zijn weg weer terug vindt.

Maak plaats voor de low waisted look

Een trend uit de 00’s die dit jaar opnieuw naar de voorgrond zal treden is de low waisted jeans. Nu betekent dat niet dat we allemaal willen gaan voor een look à la juffrouw Suzanne van de basisschool die elke keer als ze iemand wilde helpen een dikke vette string boven haar broek uit had piepen… Nee, we bewaren dit onderdeel van de trend liever voor meer informele momenten. Zie je het nog niet helemaal voor je hoe je deze trend anno 2023 kunt vlammen? Geen zorgen, we hebben de knapste looks met low waisted broeken, rokken en jurken voor je verzameld.

Hailey zette de trend

Toen Hailey Bieber in 2020 op het Met Gala verscheen met een bil-decolleté waren mensen nog wat verbaasd. Inmiddels is het duidelijk: Hailey voelde het als ware trendsetter gewoon precies goed aan.

Bella doet het voor

Het maakt vrij weinig uit wat Bella aan heeft, ze weet ons bijna altijd wel te inspireren. De it-girl doet de low waisted jeans voor, in combinatie met een dikke riem en gilet crop top.

Dua gaat all in

Waar Hailey het vorig jaar al voordeed, gaat Dua graag met haar mee. Zo blijkt een dikke witte string onder een jurk plots gewoon reuze sexy te zijn…

Kendall gaat voor denim

Wanneer Kendall Jenner zich niet bezig houdt met komkommers snijden, houdt ze zich bezig met haar tequila merk en mode. Geen wonder dat ze de nieuwste trends vaak op de meest fantastische manier weet te dragen, zoals deze denim combo.

Julia Fox maakt een statement

Moge even duidelijk zijn, overdrijven is ook een vak en Julia Fox heeft dit vak eigen gemaakt. Mrs Fox deinst niet terug voor een statement hier of daar en laat even duidelijk zien hoe laag de taille voorlopig mag zijn.

Emrata goes Miu Miu

Een van de merken die er vroeg bij waren met de low waist trend is Miu Miu. De nieuwe lover van Pete Davidson (of toch niet?) kan het als geen ander hebben.

Emily was je voor

Zoals met vrijwel elke trend was de Scandinavische Emily Sindlev je ook met de low waist al voor. Ideaal voor het laatste sprankje inspiratie.

Veel modetrends uit de 00’s maken een comeback, maar deze mag van ons wegblijven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.