Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Make-up 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De reverse cat eye is dé oplossing voor hooded eyes en dit is hoe je het zelf creëert

Een cat eye is een eenvoudige manier om een extra elegante touch aan je look te geven, maar voor mensen met hooded eyes (ook wel hangende oogleden) eindigt dit vaak in een onbedoelde grunge-look. Struggle niet langer, we hebben de ultieme oplossing gegeven die prachtig is voor iedereen: de reverse cat eye.

Schrik niet, het is niet zo moeilijk als het lijkt.

Allereerst: Wat is de reverse cat eye?

Zoals je waarschijnlijk al uit de naam op hebt kunnen maken: een omgekeerde versie van de traditionele cat eye. Waar bij de “gewone” cat eye de eyeliner op het bovenste ooglid wordt gezet, begint de omgekeerde versie op de onderste wimperlijn. Kortom: Neem een klassieke cat-eye, flip it & reverse itgo Missy Elliot – en je extra dramatische elegante make-up look is ready.

Iets meer hulp nodig? Dit is hoe je krachtige look stap voor stap creëert:

Stap 1. Kleur je waterlijn

Breng een creamy oogpotlood aan op de waterlijn van je oogleden, van de binnenste tot de buitenste ooghoeken. Gebruik het liefst een waterproof variant. Bijvoorbeeld de Crushliner van YSL.

Stap 2. Maak een wing

Teken vervolgens een lijn op je buitenste ooghoek en zorg ervoor dat deze in een rechte lijn licht met je binnenste ooghoek voor het meest sexy effect.

Stap 3. Blend it up

Voor een extra smokey eye polijst je de randen van de “wings” met een strakke kwast en wat zwarte oogschaduw. Gebruik het liefst een zo fijn mogelijke kwast voor het beste lijnwerk.

Stap 4. Verduidelijk de lijn

Om de lijn nog strakker te maken gebruik je als laatste een liquid liner of gel liner waarmee je de vorm finetuned, zoals de Felice Flick van Charlotte Tilbury. Maak je look af met je favoriete mascara en je bent klaar voor het va va voom-effect.

Alhoewel je met een zwarte eyeliner altijd goed zit, is het ook helemaal on-trend om met kleur te experimenteren. Voor een extra statement kun je gaan voor een felle kleur eyeliner, het liefst matching met je outfit. Juist een wat natuurlijkere look nodig? Ga dan juist voor een eyeliner die qua kleur in de buurt komt van je haren en wenkbrauwen.

Rihanna geeft een eigen draai aan de reverse cat eye-trend en deelt foto’s op Instagram

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.