Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze op Sophia Loren geïnspireerde eyeliner-hack gaat compleet viraal op TikTok

De meest prachtige eyeliner-creaties gaan tegenwoordig rond op Instagram en TikTok, maar laten we eerlijk zijn: soms zijn we ook gewoon toe aan een simpele zwarte wing op onze ogen. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet experimenteren. Deze nieuwe – door Sophia Loren geïnspireerde – eyeliner-hack zorgt ervoor dat je binnen een paar seconden grotere en heldere ogen krijgt en wij zijn helemaal fan.

De hack gaat compleet viraal op TikTok en Instagram.

Eyeliner-hack

Er gaan tegenwoordig zoveel eyelinertrends rond op social media, dat we niet meer weten welke we moeten kiezen. Zo zagen we al de graphic cat eye, denegative space liner, witte eyeliner en de double winged eyeliner look. Nu gaat er een nieuwe eyelinertrend rond die geïnspireerd is op Sophia Loren en social media gaat compleet los.

Als er iemand bekend staat om haar schoonheidslooks, is het wel Sophia Loren. Ze was vroeger een actrice en haar looks zijn nog steeds een grote inspiratiebron. We zien vaak dat trends van vroeger terugkomen in het beeld van nu en dat is precies wat er is gebeurd met deze eyeliner-hack. TikTok en Instagram kunnen namelijk geen genoeg krijgen van de kenmerkende eyeliner van Sophia Loren en wij snappen wel waarom.

Sophia Loren

Make-upartist en beauty-influencer Katie Jane Hughes gebruikte de eyeliner-hack voor haar KJH Academy en riep haar volgers op om de look opnieuw te creëren. De look combineert witte en zwarte eyeliner en deze combinatie zorgt ervoor dat je natuurlijke oogvorm wordt verlegd en je ogen groter en langer lijken.

Hoewel de look er indrukwekkend uitziet, is de eyeliner-hack relatief makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een wit eyeliner-potlood, een zwarte vloeibare eyeliner en een mascara of nepwimpers. Voor deze eyeliner-look trek je vanaf de onderkant en bovenkant van je oog een lijn richting je slaap. Hierdoor ontstaat negatieve ruimte, en die vul je in met een witte eyeliner. Eindig met wat mascara of nepwimpers en je hebt de look gecreëerd.

Reacties

Niet alleen op Instagram gaan mensen los om de eyeliner-hack, want ook op TikTok wordt de hack door veel creators gebruikt. Zo laat Erin Dugan Jurchak – @erinduganjurchack – in een makkelijke tutorial precies zien hoe je de look creëert. Volgers zijn ook fan van de eyeliner-hack en dit laten ze massaal weten in de comments.

@erinduganjurchak

What do you think?? Did I get it? #makeup #beauty #cateye #sophialoren

♬ It’s Been A Long Long Time – Harry James

Zo schrijft een volger: “Wow it looks perfect I am so doing this” en schrijft een andere volger: “Wow Wow amazing you look stunning I have to learn how to do this look.” Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij gaan deze look zeker uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.