Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de actrice die Maxima zal vertolken in nieuwe serie over onze koningin

Noem ons subjectief, maar als we onze favoriete koningin van de wereld zouden moeten noemen zou dat (naast Beyonce en Elsa van Frozen) natuurlijk onze eigen Koningin Máxima zijn. Geen royal die altijd zó goedgekleed, charismatisch, slim én ritmisch is. We mean: wij zouden wíllen dat we die moves van onze koningin onder de knie hadden. Toch is Máxima niet een royal met een doorsnee sprookjes-verhaal. Videoland maakt een serie over haar levensverhaal met een cast waar je U tegen zegt.

Wij kunnen – nu al – niet wachten.

Het omstreden sprookjeverhaal van Máxima

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de kroonprins Willem-Alexander verscheen, stond ze in de schijnwerpers. Niet alleen binnen Nederland, maar in heel de wereld. Toen WA voor haar op zijn knie ging, wordt hun roze wolk doorbroken door een verhitte politieke discussie. Het verleden van de carrière en het Videla regime van Máxima’s vader wordt opgerakeld en plots heeft heel de wereld een uitgesproken mening over haar familie en daarmee ook over haarzelf.

Ondanks deze hartverscheurende start waarmee Máxima eigenlijk vanaf het begin één nul achter stond is zij nu degene die voor de grootste populariteit in het koningshuis zorgt. Wel roept het voor velen nog steeds vragen op. Hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen? Precies dat is het verhaal dat de serie zal gaan vertellen.

Deze prachtige actrice zal onze koningin spelen in nieuwe Videoland-serie

Voor een serie over de koninklijke familie is een flinke cast uitgezocht. Martijn Lakemeier, die eerder te zien was in onder andere ‘Oorlogswinter’ en ‘Marie Antoinette’ zal de rol van onze koning op zich nemen. Toepasselijk genoeg is de rol van onze koningin weggelegd voor een Argentijnse, en niet zomaar iemand. Niemand minder dan de steengoede en prachtige Delfina Chaves zal Máxima spelen in de serie die in juni in verfilming zal gaan.

Wie is Delfina Chaves?

De 27-jarige Delfina Chaves heeft haar talent al laten zien in vele grote producties van onder andere Netflix en HBO. Zo heeft ze al (hoofd)rollen in zowel ‘Ringo‘ , ‘The Secret of the Greco Family‘ en ‘Rap Battlefield‘ op haar naam staan. Met meer dan een miljoen volgers op Instagram weet ze ook via Social Media een flinke doelgroep te bereiken. Geen wonder dus dat de nieuwste serie over het levensverhaal van onze koningin Máxima door deze heuse Argentijnse celeb vertolkt zal worden.

Helaas zullen we wel nog even geduld moeten hebben. De serie zal vanaf 2024 te zien zijn bij Videoland.

Dit was de betekenis van Koningin Máxima’s outfit tijdens de Nationale Dodenherdenking

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.