Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 21 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze gewoontes wil je aan jouw ochtendroutine toevoegen voor een productieve dag

Een goede ochtendroutine is een make or break voor je dag. Naast dat het jouw humeur een boost geeft, is het fijn om kleine gewoontes te incorporeren in de ochtend om ook nog een een stukje productiever te zijn. Dit hoeven niet eens grote veranderingen te zijn – en je hoeft ook niet om zes uur ‘s ochtends de wekker ervoor te zetten.

You’re welcome.

Een productieve ochtendroutine

Er zijn tal van gewoontes die je aan jouw ochtendroutine kunt toevoegen voor een productieve dag. Sommige van deze kosten echter vrij veel tijd, tijd die we soms gewoonweg niet hebben. Gelukkig zijn er ook een aantal gewoontes die niet zoveel tijd kosten, zodat je ze nog steeds kan doen, ook al heb je een keer iets minder tijd om handen.

Bed opmaken

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dit begint al bij het opmaken van je bed in de ochtend. Het kan een gevoel van rust en reinheid creëren, waardoor je de dag met een ontspannen gevoel kan beginnen. Daarnaast is het een snelle taak die je kunt volbrengen, waardoor je het gevoel hebt dat je al gelijk het gevoel hebt dat je de dag productief start.

30 minuten offline

We zijn snel geneigd om als eerst onze mobiele telefoons te checken wanneer we opstaan. Toch werkt dit averechts voor een productieve dag. Vanaf de eerste minuut van de dag sta je dan namelijk al aan, terwijl je productiever bent als je de eerste 30 minuten even tijd voor jezelf neemt. Laat die telefoon dus nog maar even op je nachtkastje liggen, dat is een zorg voor later.

Een ochtendlijstje

Productief zijn op een dag gaat gepaard met orde en rust in jouw hoofd. Het werkt dan ook goed om in de ochtend even te zitten en een lijstje te maken van wat je allemaal die dag moet en wilt doen. Schrijf op waar je zin in hebt en motiveer jezelf om het lijstje aan het einde van de dag helemaal af te kunnen vinken.

Iets lezen

Een paar bladzijden uit een boek of krant lezen geeft jouw brein een kick start in de ochtend. Zonder dat je er veel moeite in moet stoppen, zet je jouw hersenen aan het werk, vergroot je jouw taalvaardigheid en steek je er misschien ook nog wel wat van op.

Bewegen

Even bewegen in de ochtend is ook een goed idee om aan een ochtendroutine toe te voegen. Bewegen is gezond: het zorgt voor meer endorfine in je lichaam, waardoor stress verminderd en je helder kan nadenken. Alleen al even wandelen of yoga werkt goed.

Worden we door het ‘Schultz uur’ productiever? Dit is waarom je deze methode wil proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.