Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 22 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze knalroze Barbie cocktail wil je dit weekend nog maken

Elke week is er wel iéts te vieren, helemaal als het weekend is, maar deze week worden alle redenen overstegen. De langverwachte Barbie film met Margot Robbie is namelijk in premiere gegaan. Nog nooit zagen we zo veel roze in het straatbeeld en we gaan graag nog een stapje verder met deze vrolijke trendkleur. Tijd daarom om het weekend in te luiden met een heuse Barbie-cocktail.

En ja: die is natuurlijk knalroze, mierzoet én vol met glitters.

Barbie in een cocktailglas

Een cocktail of mocktail is, wat ons betreft, naast een elegant glas champagne het meest feestelijke drankje dat je kunt bedenken. Tijd om het weekend in te luiden met een feestje in een glas dus. Deze variant van het knalroze Barbie-drankje is zonder alcohol, maar natuurlijk kun je zelf ook experimenteren door er alsnog een klein scheutje wodka aan toe te voegen.

De ingrediënten

 • Chupa Chups sparkling strawberry & cream
 • Drakenfruit-sap
 • 2 cl vanillesiroop
 • 3 cl limoensap
 • Bevroren drakenfruit
 • Ijsklonten

De instructies

 1. Shoppingtime! Grote kans dat je van een aantal van de benodigde ingrediënten nog nooit hebt gehoord, laat staan dat je ze in huis hebt. Gelukkig beschikken de meeste supermarkten over alle benodigdheden en ziet je boodschappenmandje er meteen al fantastic uit met deze producten.
 2. Neem een blender en voeg hier een blikje Chupa Chups frisdrank, een flinke scheut drankenfruitsap, 2 cl vanillesiroop en 3 cl limoensap aan toe. Voeg hier ook nog een handje bevroren drakenfruit aan toe voor de zomerse roze kleur en top het af met een handvol ijsblokjes.
 3. Mix alle ingrediënten in de blender tot je roze drankje een romige slushpuppy-achtige textuur krijgt. Wil je een wat dikkere structuur? Voeg dan nog wat extra bevroren drakenfruit aan het mengsel toe.
 4. Een heus Barbie-drankje kan niet gedronken worden zonder de juiste versiering. Sprenkel daarom eetbare glitters in alle kleuren van de regenboog over en door de mix om het een extra sprankelende look te geven.
 5. Afhankelijk van je smaak kun je extra vanillesiroop voor meer zoetigheid of meer limoensap toevoegen voor een meer zure smaak. Experimenteer hier dus lekker mee tot je de juiste balans hebt gevonden.
 6. Schenk de Barbie Virgin Daiquiri in een mooi glas en voeg eventueel een sierlijke eetbare bloem toe. Ready for the weekend!

De Crème Brûlée Martini is alles wat je dit weekend wilt drinken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.