Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze make-upmerken bewijzen dat duurzame beauty allesbehalve muf en saai zijn

Hoe belangrijk vind jij het dat jouw make-up niet alleen goed is voor jouw huid, maar ook goed is voor onze planeet? In een wereld waarin duurzaamheid steeds meer aandacht krijgt, is de opkomst van eco-friendly make-upmerken niet te missen.

Ontdek samen met ons de beste duurzame make-upmerken en hoe deze niet alleen jouw look, maar ook de wereld om ons heen veranderen.

Make-up met een duurzame twist

Laten we eerlijk zijn: de meest duurzame optie is natuurlijk om eigenlijk helemaal geen make-up te gebruiken. Maar wij begrijpen ook dat natuurlijk niet iedereen zich hier prettig bij voelt.

Steeds meer mensen willen tegenwoordig niet alleen dat hun make-up goed is voor hun huid, maar ook voor het milieu. Daarom zien we steeds meer make-upmerken die zich richten op een duurzaam productieproces. Deze merken zorgen ervoor dat hun producten op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd, dat verpakkingen worden gerecycled en hergebruikt, en dat er geen dierproeven worden uitgevoerd voor hun producten. Perfect voor mensen die wel graag make-up willen blijven gebruiken, maar toch bewust willen zijn van het welzijn van onze planeet.

Duurzame make-up merken om op de radar te hebben

Helaas zijn veel ingrediënten in cosmetica schadelijk voor het milieu. En het feit dat bijna alle make-up verpakt is in plastic, maakt het er ook niet beter op. Dit maakt het moeilijk om echt duurzame make-up en merken te vinden die aan al de eisen voldoen. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat zelfs natuurlijke ingrediënten niet altijd duurzaam zijn. Neem bijvoorbeeld palmolie, een natuurlijk ingrediënt dat vaak wordt verkregen door het kappen van bossen in tropische gebieden. Ook biologische cosmetica, hoewel beter voor de natuur, wordt vaak nog steeds verpakt in plastic.

Gelukkig zijn er steeds meer merken die zich inzetten voor verduurzaming. Merken zoals Inika, Benecos, Avril, Vyana Plant Beauty en PHB Ethical Beauty maken gebruik van minimale verpakkingen of kiezen voor verpakkingen die kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Ook de inhoud van de producten verduurzaamt. Je zou misschien verwachten dat de prijs van deze producten extreem hoog ligt, maar dit is absoluut niet het geval. Zo kost een transculent powder van Benecos bijvoorbeeld maar 6 euro. Winning.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.