Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 12 mei 2023
Leestijd: 6 minuten

Disneyland Paris heeft steengoed entertainmentprogramma: waarom jij ook als volwassene met een glimlach naar huis gaat

Disneyland is een magische plek, voor jong en oud. Natuurlijk vind je er talloze gezinnen met kinderen die hun ogen uitkijken – in aanraking komen met je grote held is natuurlijk iets wat je nooit meer gaat vergeten. Zo ook voor mij; toen ik een jaar of 5 was was mijn grote heldin Sneeuwwitje. Toen ik in 2002 Disneyland Paris bezocht had ik ook maar één doel: deze prinses ontmoeten. En ja hoor, tijdens de laatste parade van de avond was het zo ver. Inmiddels ben ik al heel wat jaren ouder maar is dat gevoel me altijd bijgebleven. Hoe is het om als volwassene het resort te bezoeken? En wat is er allemaal nog meer naast alle Disneyfiguren en de attracties? Dat mocht ik ervaren, lucky me.

Disneyland staat bekend om het totale entertainmentaanbod en dat mocht ik dan zelf ook allemaal zien. Daarnaast spreek ik ook met showdirectors, mag ik backstage (kom ik in een later artikel op terug!) en ga ik het resort ervaren als volwassen vrouw – 22 jaar later.

Disneyland Paris en het entertainmentaanbod

Als jij Disneyland bezoekt (of al eerder bezocht hebt) dan denk je waarschijnlijk aan de attracties én aan alle figuren die er rondlopen. Ook weet je waarschijnlijk dat er vuurwerk afgaat aan het einde van de avond bij het kasteel van Doornroosje. Maar.. Disneyland zit vól met andere shows. Dus ook als je niet zo’n fan bent van achtbanen zoals De Hyperspace Mountain of de Avengers Assemble: Flight Force, kan je jezelf de hele dag bezighouden met de bizar kwalitatieve shows die Disneyland Paris te bieden heeft.

Ik praat zometeen verder over de show bij het kasteel, maar ik wil jullie zeker ook meenemen naar de andere shows want de lat ligt hoog. Met steengoede acteurs uit alle uithoeken van de wereld, nieuwe techniek en heel veel aandacht voor detail zijn de shows misschien nog wel meer bijzonder dan de attracties.

Let’s talk shows!

The Lion King: Rhytms of the Pride Lands

Je kunt het waarschijnlijk al raden als je de titel leest, maar deze show staat geheel in het teken van The Lion King. Een favoriete film van velen en inmiddels bestaat er ook al een remake én natuurlijk een goedlopende musical. De muziek schreeuwt theater en creative showdirectors kunnen natuurlijk helemaal losgaan met de kostuums, visagie en choreografie. Dat is al een groot verschil met vroeger – dan ben je alleen maar bezig met begrijpen wat er gebeurt en geniet je van alles om je heen. Nu kijk je naar nét een beetje meer.

In de Lion King show kijk je in +-30 minuten naar het ontroerende verhaal van Simba en komen zijn vrienden (Nala, Timon & Pumba) natuurlijk ook langs. De show vindt plaats in het Frontierland Theater. Wat ook relatief nieuw is: er doet zelfs een doventolk mee aan de show. Zo kunnen gasten die slechthorend/doof zijn toch genieten van het verhaal.

Eigendom van Disney

Mickey And The Magician

Dan nu even over hét icoon waar Disney mee begonnen is: Mickey Mouse. Natuurlijk heeft deze vrolijke muis ook een eigen show waarin hij op zoek gaat naar magie. Het is een populaire productie, dat vinden zowel fans als de professionals. In 2016 heeft deze show namelijk een IAAPA Brass Ring Award gewonnen, voor de beste theaterproductie. Ook deze show duurt ongeveer 30 minuten het vindt plaats in het Animagique Theater in Walt Disney Studios Park. Niet alleen Mickey is te zien, ook zijn Disneyvrienden komen langs. Denk aan Lumière uit Belle en het Beest, Genie uit Aladdin, Elsa uit Frozen en nog veel meer. Al deze karakters helpen de magie te vinden, en dat gaat gepaard met illusionisme en special effects.

Eigendom van Disney

Disney+ komt met een serie over Karl Lagerfeld en dit is wat wij tot nu toe weten

Dream.. and shine brighter

Dit is een parade die overdag door het Disneyland Park rijdt en waar je instant blij van wordt. Ook door het nummer ‘Ready for the ride’, én natuurlijk door alle kleurrijke figuren langskomen. Kinderen én volwassenen staan hierbij als een gek te zwaaien. Deze show is speciaal ontwikkeld voor de 30ste verjaardag van Disneyland Paris. De wagens rijden een route en uiteindelijk komen ze allemaal terecht op Central Plaza voor nog een optreden. Het bijzondere aan deze plek is dat iedereen meedoet. Maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen zingt en danst mee. Je kunt dan ook niet anders dan lachend de dag door.

Disney Stars On Parade

Dit is natuurlijk de ultieme parade als je in Disney bent, heel veel van je favoriete Disneykarakters komen hier voorbij op de mooiste wagens. Omdat elke wagen natuurlijk een andere sfeer met zich meebrengt en een ander verhaal vertelt, moet de muziek ook anders zijn. Dit wordt met een speciale (en hele lastige techniek, aldus de musical director) gedaan, zodat je bij elke wagen andere muziek hoort zonder verstoort te worden door de andere wagens. Let er maar eens op als je langs de kant staat ;)

Disney Dreams

En nu weer terug naar de geliefde vuurwerkshow aan het einde van de avond. Disney Dreams werd voor het eerst getoond in 2012, maar is nu weer helemaal terug van weggeweest. De show wordt gemaakt met nieuwe led-techniek die 10 jaar geleden nog niet mogelijk was. De show is dus ultra modern, maar wel met dat nostalgische randje. Het vuurwerk wat afgespoken wordt is ook bijzonder; het is speciaal silent fireworks zodat het alle kinderen in het publiek niet afschrikt én niet boven het geluid van de muziek uitkomt. Sliiiim.

In de show zien we Peter Pan en z’n shaduw die er opeens vandoor gaat. Die schaduw gaat door verschillende Disneyverhalen heen, zoals Beauty and the Beast, De Klokkenluider van de Notre Dame, Tangled en nog veel meer. Veel muziek, veel lichten, veel vuurwerk, veel lasers en heel veel blijheid. Voorafgaand aan de Dreams-show zie je Disney D-Light, wat een 7-minuten durende show is vol lasers, muziek, drones en water jets. Dit ook allemaal voor de 30ste verjaardag van het resort.

disneyland parijs
Eigendom van Disney

Het is de bedoeling dat je het park uitloopt met een glimlach van oor-tot-oor. ‘A kiss goodnight’, wordt zo’n eindshow ook wel genoemd. En jahoor, Disneyland Paris heeft de verwachtingen helemaal waargemaakt. Oh, en ik heb Sneeuwwitje gezien hoor, die mocht ik natuurlijk niet overslaan.

Ook mocht ik backstage én mochten we kletsen met showdirectors, daar vertel ik je in een volgend artikel meer over.

Bekijk ook zeker even onze minivlogs op TikTok, daar krijg je alvast een voorproefje..

Deze items hebben de acteurs van Queen Charlotte meegenomen van de filmset

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.