Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 6 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is de verborgen betekenis achter de roze veren-cape van Emily in Paris

Zoals over elk detail van de hitserie Emily in Paris, is er ook goed nagedacht over de kledingkeuzes van de personages. De looks zorgen niet alleen voor een spetterend, opvallend en kloppend geheel… Sommigen hebben ook nog eens een doordachte betekenis.

Niet iedereen is fan van de kledingkeuzes in de serie, maar er zit blijkbaar meer achter de looks.

De serie van het moment: Emily in Paris

Als we één serie mogen noemen waar we maar niet uitgepraat over raken is het Netflix-serie Emily in Paris. Het bevat een flinke portie drama, de mooiste stad van de wereld, de knapste acteurs,  de meest bijzondere looks en de meest romantische liefdesverhoudingen. Kortom: wij kunnen nu al niet wachten tot het volgende seizoen online komt.

Tot die tijd duiken we gewoon nog even wat verder in de materie van het derde seizoen. Welke kledingmerken hebben de personages aan? Waar kun je hét viral gezichtsmasker met LED-verlichting vinden? Hoe bereidde Emily.. uhh, Lily Collins zich voor op dé zangscène en hoeveel kost het fabuleuze leven van Emily nou eigenlijk in het echte leven? We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij zijn, want er is meer.

Een mode-feestje voor het oog

Zowel de productie als de styling van Emily in Paris was de verantwoordelijkheid van het team dit ook voor Sex and the City deed. We hadden dus ook niet anders verwacht dan dat dit een spektakel van jewelste zou worden. Alhoewel styliste Patricia Field de hoofdverantwoordelijke voor de eerste twee seizoenen was, gaf zij het stokje voor dit derde seizoen over aan Marylin Fitoussi. Zo gezegd, zo gedaan, want de looks van het nieuwste seizoen stelde zéker niet teleur. Buiten dat de looks een feest (of ergernis) voor het oog zijn, schuilt er bij velen ook nog eens een achterliggende gedachte achter.

De betekenis achter de veren-cape van Emily

In de allereerste scene is Emily te zien in een opmerkelijke roze cape, vol met veren. Heb je de film gezien dan zul je deze look op zijn minst gespot hebben en heb je er vast zelf ook een mening over. Of je het nou mooi of lelijk vindt, dat laten we even in het midden, maar de symboliek achter de look is zeker treffend. Dat moeten we ze nageven.

Emily in Paris symboliek achter kleding
Netflix

Een fragiele, breekbare vogel

Marylin Fitoussi deelde dat het de intentie van de look was om Emily eruit te laten zien als een fragiele vogel. Zonder al te veel te spoilen, het ging op dit punt natuurlijk niet zo fantastisch met zowel het privé-leven als het werkleven van Emily. Ook zit er in de kleur van de cape een belangrijk detail verborgen. De kleur van de cape verwijst namelijk naar het eerste seizoen, waarin Emily – als vrij opzichtige Amerikaan – naar Parijs verhuisde, waarvan de inwoners juist bekend staan om de subtiele je ne sais qoui stijl.

Het moment waarop Emily de cape draagt begint ze steeds meer in te burgeren als Parisienne en is dat dus ook steeds meer in haar kleding- en kleurenkeuze te zien. Ze gaat hierna voor meer elegante, Franse kleuren  en dus markeert de cape het einde van roze. Bij InStyle verklapte Fitoussi het volgende over deze keuze: “For me, a very nice way to say, ‘Bye-bye, pink.’ Because now I’ve maybe created a monster – pink is everywhere. So, it was a funny and poetic was to say, ‘OK, bye-bye, birdy. Bye-bye pink.”

Emily in Paris al afgekeken? Dan wil je deze series ook zeker zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.