Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 23 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit worden de drie grote reistrends van zomer 2024

Misschien staan jouw vakantieplannen voor zomer 2024 allang vast, misschien begin je nu pas met oriënteren. Zoals ieder jaar, is Airbnb weer in de vakantietrends van dit jaar gedoken, en daar komen een aantal interessante bevindingen uit. Wat je plannen ook zijn, dit is interessant om te weten.

Drie dingen komen duidelijk naar voren: de populariteit van de Balkan neemt toe, mensen zoeken dupes en de Olympische spelen zijn trending.

De reistrends van zomer 2024

Uit het onderzoek van Airbnb blijkt dat veel Europese reizigers deze zomer naar Oost-Europa of Frankrijk trekken.

Olympische koorts

De Olympische Spelen, Paralympische Spelen en het EK voetbal staan deze zomer op de planning. Om de actie van dichtbij mee te maken zoeken Nederlanders naar Airbnb’s in de verschillende speelsteden in Europa. Zo willen velen een glimp opvangen van de Olympische vlam in Parijs en staat de Oranjegekte al voor de deur.

Airbnb ziet bijvoorbeeld een groei in zoekopdrachten naar Leipzig, de stad waar Nederland – Frankrijk gespeeld gaat worden. Ook doen de andere speelsteden van het Nederlands elftal in Duitsland het goed, met een groei in zoekopdrachten naar Hamburg en Berlijn. 

Populariteit Balkan

Airbnb ziet dit jaar tot slot groeiende interesse van Nederlanders naar landen in de Balkan of andere Oost-Europese bestemmingen. Zo is naast het populaire Kroatië gezocht naar Airbnb’s in Albanië, Montenegro, Armenië en Georgië.

reistrends zomer 2024
Strand in Albanië. Pexels

Destination dupes

Dankzij TikTok is er dit jaar nog een vakantietrend bijgekomen: destination dupes. Na financieel zware jaren, kan niet iedereen zich meer een tripje naar een duur oord veroorloven. Maar daar hebben we een oplossing voor! Zo is er namelijk een betaalbare plek in Turkije die veel weg heeft van Saint Tropez en een dorpje in Italië dat net de Amalfikust is.

reistrends zomer 2024
Pexels

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.