Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

€€€ – Met deze tips haal je de meeste vakantie uit je vakantiegeld

Het vakantiegeld is binnen en dat betekent voor veel Nederlanders maar één ding: tijd om een last minute vakantie te boeken. Wil jij zoveel mogelijk vakantie uit je vakantiegeld halen? Dan heeft Sunweb een aantal slimme tips.

Je vakantie geld is bedoelt om vakantie mee te vieren. Al loopt het vaak zo dat er alsnog veel ‘eigen geld’ bij moet om de vakantie van je dromen te boeken. Wil jij het dit jaar wél redden met alleen je vakantiegeld? Dan gaan deze tips je daarbij helpen.

Slimme tips als je een vakantie boekt met vakantiegeld

Boek een last minute vakantie
Last minute vakanties zijn een slimme manier om meer uit je vakantiegeld te halen. Als je kort van tevoren boekt kun je vaak tegen een flinke korting toch lekker op vakantie. En laten we eerlijk zijn: die zomerse temperaturen laten in Nederland nog even op zich wachten.

Ben je niet gebonden aan de zomermaanden? Dan zijn er vaak in juni nog hele leuke deals te vinden. De Griekse eilanden (Kreta, Rhodos en Kos), Ibiza en Egypte zijn dit jaar de populairste last minute bestemmingen volgens Sunweb.

Ga voor een all-inclusive vakantie
Een all-inclusive vakantie is ideaal voor iedereen die zorgeloos wil genieten. Hierbij zijn alle kosten voor eten, drinken, entertainment en soms zelfs excursies inbegrepen. Hierdoor heb je ter plaatse vrijwel geen extra kosten, waardoor je je vakantiegeld optimaal benut. 

Filter op prijs
Veel websites hebben een handige “prijsindicator” waarmee je een budget kan instellen zonder een specifieke bestemming te kiezen. Zo kom je soms verrassende bestemmingen tegen waar je in eerste instantie misschien niet aan had gedacht, maar die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken.

Kijk goed naar de prijzen op je vakantiebestemming
Toch favoriete vakantiebestemming in je hoofd? Kijk eerst even naar de lokale prijzen, zodat je weet wat je kwijt bent aan eten, drankjes en activiteiten. Uit de Sunweb Sunbed Index blijkt bijvoorbeeld dat je aan de Franse Rivièra gemiddeld 20 euro per dag per ligbed betaalt, terwijl je in Turkije slechts 2 euro kwijt bent. Zo kun je een hoop vakantiegeld besparen ter plaatse.

Wees flexibel met je vertrekdatum en luchthaven
Vakantiegangers die flexibel zijn met hun vertrekdatum kunnen nóg meer vakantie voor hun geld krijgen. Zo kan doordeweeks vertrekken in plaats van in het weekend bijvoorbeeld een groot verschil maken in de prijs. En ook vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven kan een betere prijs geven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.