Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Eline (29): ‘Mijn ex beëindigde onze relatie van 6 jaar en nam onze hond zomaar mee’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Eline* (29).

Eline (29): ‘Mijn ex beëindigde onze relatie van 6 jaar en nam onze hond zomaar mee’

Mijn ex? Ik haat hem

“Ik had niet gedacht dat ik ooit in deze situatie zou zitten. Ik heb heel erg lang een liefdevolle en fijne relatie gehad met mijn ex. Het is nu zo’n 5 maanden uit en sindsdien zit ik echt in de put. Dat de relatie uit is, daar sta ik inmiddels achter. We hadden aan het einde veel ruzie, we leefden langs elkaar heen en probeerden uit alle macht te redden wat er te redden viel, maar dat was nog bar weinig. We hebben in 2020 een hond gekocht samen, een golden retriever. Het is echt mijn kind en ik ben dol op die hond. We zijn samen dol op die hond. Toen de relatie stukliep, was ik dan ook vooral bezorgd om hoe het met Remy, onze viervoeter, zou gaan. Mijn ex stelde voor om een soort co-ouderschapschema op te stellen, wat ik uiteraard een goed idee vond. We werken allebei fulltime en het is dan ook lastig om elke dag in je eentje voor je hond te moeten zorgen. Toen de relatie een week over was, verhuisde hij naar een ander huis in een andere stad.”

“Toen hij zijn spullen kwam halen, was ik niet thuis omdat ik geen zin had in confrontatie. Toen hij eenmaal weg was, bleek dat hij niet alleen zijn eigen spullen had meegenomen. Ook Remy was weg, inclusief zijn bench, speelgoed, eten.. alles. Toen ik hem een berichtje stuurde waarom hij dat dat gedaan, reageerde hij met ‘Ik neem de hond’. De grond zakte onder me vandaan.. wat bedoelt hij? We gingen dat toch samen regelen?”

Eenzaamheid

Het is dus nu zo’n 4 maanden verder en ik weet niet wat ik moet doen. Mijn ex is naar een andere woonplaats verhuisd, 20 kilometer verderop. Ik mag Remy niet zien van hem, omdat hij bang is dat ik hem meeneem. Wat heel hypocriet is, want hij doet precies waar hij zelf bang voor is. Ik wil heel graag mijn hond zien, maar dat gaat niet. Ik zie af en toe wel foto’s van hem voorbijkomen op Instagram en dan doet mijn hart pijn. Ik hoop dat hij inziet dat ik de hond écht niet af ga pakken maar dat ik gewoon heel graag dit samen wil oplossen.”

Lisa (30): ‘Ik wil echt geen kinderen, maar mijn vriend denkt dat ik nog van gedachte verander’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.