Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 10 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Squid Game seizoen 2 is officieel bevestigd en dit is alles wat je moet weten

Squid Game is op dit moment razendpopulair en niet zonder goede reden. De serie is superspannend, intens en op sommige momenten zelfs een beetje herkenbaar. Als je net als wij de serie in een week hebt uitgekeken kan je vast niet wachten op een tweede seizoen. Inmiddels heeft Netflix bevestigd dat er een tweede seizoen aankomt, wij vertellen je alles wat we weten over het nieuwe seizoen van Squid Game.

We praten je bij.

Squid Game

In de serie strijdt een groep mensen tegen elkaar om een supergroot geldbedrag te winnen die hun leven kan veranderen. Ze hebben namelijk allemaal flinke schulden en dit is precies de reden waarom ze niks te verliezen hebben en het spel gaan spelen. Tijdens het spelen van de verschillende games komen de personages er al snel achter dat het verliezen van een spel dodelijke gevolgen heeft. Ze doen er dan ook alles aan om wél te winnen.

Squid Game is de serie die iedereen op dit moment kijkt en wij snappen wel waarom. Het is niet voor niets dat de serie binnen een paar weken op nummer 1 staat in wel 90 landen. Nu we bijna allemaal seizoen 1 hebben uitgekeken, zijn we benieuwd wanneer we seizoen 2 kunnen verwachten en het lijkt erop dat we hier eindelijk antwoorden op krijgen.

Squid Game-kijkers spotten een detail in de serie dat letterlijk alles verandert

Netflix

Twee maanden nadat het eerste seizoen van de populaire serie op Netflix verscheen bevestigt Netflix dat er een tweede seizoen aankomt. Hwang Dong-Hyuk schreef het eerste seizoen van de show oorspronkelijk in 2008. Hij zou tien jaar lang zijn afgewezen door studio’s voordat Netflix uiteindelijk besloot hem een kans te geven. De serie had geen grotere hit kunnen worden en wij zijn erg blij dat Netflix de show heeft aangenomen. Wij hopen alleen dat we niet nog tien jaar moeten wachten op een tweede seizoen.

De serie Squid Game – die uitgebracht is op 17 september 2021 – is door co-CEO Ted Sarando van Netflix beschreven als de ‘grootste show ooit.’ Nu staat Netflix bekend om hun geweldige Original-series als Emily in Paris, Bridgerton en The Sinner, maar Squid Game spant op dit moment de kroon.

Seizoen 2

Dat tweede seizoen lijkt er nu echt aan te komen. De maker van Squid Game – Hwang Dong-hyuk – heeft bevestigd dat het tweede seizoen officieel in de maak is. In een gesprek met Associated Press zei hij: “So there’s been so much pressure, so much demand and so much love for a second season. I almost feel like you leave us no choice! But I will say, there will indeed be a second season.”

Hij vervolgde: But I do think it’s too early to say when and how it’s going to happen. So I will promise you this… Gi-hun will come back, he’ll do something for the world.”

Fans gaan compleet los op TikTok over deze wereldwijde Squid Game-theorie

Als je seizoen 1 nog niet hebt gezien is dit het moment om te stoppen met lezen: spoiler alert. We weten allemaal dat seizoen 1 eindige met Gi-hun die het spel won en een enorm geldbedrag kreeg. Hij stapte aan het eind van seizoen 1 toch niet in het vliegtuig om zijn dochter te bezoeken in Amerika, maar koos ervoor om in Korea te blijven. Hij had namelijk gehoord dat de makers van Squid Game een nieuw spel wouden houden en wij denken dat hij – in seizoen 2 – hier iets tegen wil doen.

Aangezien alle hoofdpersonen zijn doodgegaan in seizoen 1 verwachten wij veel nieuwe gezichten te zien in seizoen 2. Wie we wel sowieso terug gaan zien is natuurlijk Seong Gi-Hun. Helaas – ondanks geruchten die rondgaan op Facebook – is er nog geen releasedatum voor seizoen 2. Wel hebben we 5 Zuid-Koreaanse series die je in de tussentijd kunt bingen.

Verhaallijn

Dong-hyuk vertelt aan The Hollywood Reporter dat hij ideeën heeft voor een tweede deel van de serie. “There are some other stories in the series that have not been addressed. For example, the story of the police officer and the story of his brother, The Front Man. I could also go into the story of that recruiter in the suit who plays the game of ddakji with Gi-hun and gives him the card in the first episode. I’ll just say there are a lot of possibilities out there for season 2 storylines.”

Wij zijn erg benieuwd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.