Squid Game seizoen 2: alles over de cast, verhaal en releasedatum

Squid Game is op dit moment razendpopulair en niet zonder goede reden. De serie is superspannend, intens en op sommige momenten zelfs een beetje herkenbaar. Als je net als wij de serie in een week hebt uitgekeken kan je vast niet wachten op een tweede seizoen. Wij vertellen je alles wat we weten over het mogelijke tweede seizoen van Squid Game.

We praten je bij.

Squid Game

In de serie strijdt een groep mensen tegen elkaar om een supergroot geldbedrag te winnen die hun leven kan veranderen. Ze hebben namelijk allemaal flinke schulden en dit is precies de reden waarom ze niks te verliezen hebben en het spel gaan spelen. Tijdens het spelen van de verschillende games komen de personages er al snel achter dat het verliezen van een spel dodelijke gevolgen heeft. Ze doen er dan ook alles aan om wél te winnen.

Squid Game is de serie die iedereen op dit moment kijkt en wij snappen wel waarom. Het is niet voor niets dat de serie binnen een paar weken op nummer 1 staat in wel 90 landen. Nu we bijna allemaal seizoen 1 hebben uitgekeken, zijn we benieuwd of en wanneer we seizoen 2 kunnen verwachten en het lijkt erop dat we hier eindelijk antwoorden op krijgen.

Squid Game-kijkers spotten een detail in de serie dat letterlijk alles verandert

Netflix

Op Twitter gaat er een gerucht rond dat de bedenker van Squid Game – Hwang Dong-Hyuk – de show oorspronkelijk in 2008 scheef. Hij zou tien jaar lang zijn afgewezen door studio’s voordat Netflix uiteindelijk besloot hem een kans te geven. De serie had geen grotere hit kunnen worden en wij zijn erg blij dat Netflix de show heeft aangenomen. Wij hopen alleen dat we niet nog tien jaar moeten wachten op een tweede seizoen.

De serie Squid Game – die uitgebracht is op 17 september 2021 – is door co-CEO Ted Sarando van Netflix beschreven als de ‘grootste show ooit.’ Nu staat Netflix bekend om hun geweldige Original-series als Emily in Paris, Bridgerton en The Sinner, maar Squid Game spant op dit moment de kroon.

Seizoen 2

De regisseur van Squid Game heeft laten doorschemeren dat er mogelijk een tweede seizoen aankomt. In een gesprek met Variety zei hij: “I don’t have well developed plans for Squid Game 2. It is quite tiring just thinking about it. But if I were to do it, I would certainly not do it alone. I’d consider using a writers’ room and would want multiple experienced directors.”

Hij vervolgde: “It took me six months to write and rewrite the first two episodes. Then I consulted verbally with friends, and picked up clues for improvements through my own pitching and from their responses.”

Fans gaan compleet los op TikTok over deze wereldwijde Squid Game-theorie

Als je seizoen 1 nog niet hebt gezien is dit het moment om te stoppen met lezen: spoiler alert. We weten allemaal dat seizoen 1 eindige met Gi-hun die het spel won en een enorm geldbedrag kreeg. Hij stapte aan het eind van seizoen 1 toch niet in het vliegtuig om zijn dochter te bezoeken in Amerika, maar koos ervoor om in Korea te blijven. Hij had namelijk gehoord dat de makers van Squid Game een nieuw spel wouden houden en wij denken dat hij – in seizoen 2 – hier iets tegen wil doen.

Aangezien alle hoofdpersonen zijn doodgegaan in seizoen 1 verwachten wij veel nieuwe gezichten te zien in seizoen 2. Wie we wel sowieso terug gaan zien is natuurlijk Seong Gi-Hun. Helaas – ondanks geruchten die rondgaan op Facebook – is er nog geen releasedatum voor seizoen 2. Wel hebben we 5 Zuid-Koreaanse series die je in de tussentijd kunt bingen.

Reageer op artikel:
Squid Game seizoen 2: alles over de cast, verhaal en releasedatum
Sluiten