Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 22 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Fans gaan compleet los op Twitter door de nieuwe Netflix-serie Hellbound

Nu we weer in een lockdown zitten speuren we Netflix weer af voor fijne series om te bingewatchen. Ben je in een zwart Netflix-gat gevallen? Dan is dit het perfecte moment om een nieuwe serie te beginnen. Het lijkt erop dat wij niet de enigen zijn die er zo over denken, want fans gaan op Twitter opnieuw compleet los over deNetflix-serie Hellbound.

De volgende Koreaanse hitserie is een feit.

Koreaanse series

Toen Squid Game online kwam was het in no time een van de best bekeken series van Netflix ooit en stond de serie in 91 verschillende landen op nummer 1. Hoewel het tweede seizoen van de serie officieel is bevestigd, moeten we nog een tijdje wachten tot het online komt. Daarom begonnen fans met een nieuwe Koreaanse serie genaamd My Name, maar die hadden ze – net als wij – ook binnen een week uitgekeken.

Fans lijken echter nog niet klaar te zijn met Koreaanse series. Na hun verslaving aan de Netflix-series Squid Game en My Name gaan fans nu namelijk compleet los over de nieuwste Koreaanse Netflix-serie Hellbound. De serie staat nu al in de Top 10 in Nederland en fans zeggen allemaal hetzelfde over de serie op Twitter.

Twitter praat alleen nog maar over het nieuwe Deense Netflix-drama Kastanjemanden

Hellbound

De Netflix-serie Hellbound speelt zich af in Seoul. Mysterieuze wezens veroordelen individuen tot de hel en zodra dit is gebeurd verschijnen precies op het aangegeven tijdstip buitenaardse wezens om de veroordeelden te doden in een brute verbranding. Naast alle chaos die ontstaat, wordt de opkomende religieuze organisatie – The New Truth – steeds populairder onder de bevolking.

Hellbound Netflix-serie
Netflix

De leider van de organisatie – Jung Jinsu – beweert dat alleen zondaars zijn gemarkeerd voor veroordeling en dat deze gebeurtenissen de goddelijke wil vertegenwoordigen. Het duurt daarna niet lang tot een groep van zijn volgelingen – de Arrowhead – het heft in eigen handen nemen en beginnen met het straffen van mensen. Hierdoor wordt de wereld een levende hel. Gelukkig zijn er ook een paar mensen die achterdochtig zijn over de activiteiten en ze beginnen de mysterieuze gebeurtenissen te onderzoeken. In een poging de waarheid achter deze vreemde gebeurtenissen te ontdekken, nemen de hoofdpersonen het op tegen de religieuze groepering.

Hellbound Netflix-serie
Netflix

Reacties

De verwachtingen voor de Netflix-serie Hellbound waren al hoog. Vooral nadat de serie verschillende positieve recensies ontving toen er meerdere afleveringen waren te zien op drie internationale filmfestivals – het 46e Toronto International Film Festival, 26e Busan International Film Festival en het 65e BFI Filmfestival van Londen.

Niet alleen critici lieten positieve reviews achter, want fans vertellen op Twitter ook dat ze ontzettend enthousiast zijn over de serie en wij snappen wel waarom. Het is een compleet nieuw concept en de serie heeft je binnen een paar afleveringen volledig in zijn macht. Zo schrijft een fan: “watch hellbound it’s not a request it’s an order” en een andere fan schrijft: “First episode lowkey highkey scary.”

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij gaan deze serie nu nog direct bingen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.