Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans gaan los op TikTok door deze link tussen You seizoen 3 en Gilmore Girls

Series zitten gewoonlijk vol met de kleinste details die veel mensen missen. Denk dan aan fouten, maar ook aan verborgen overlappingen met andere series. Alleen oplettende kijkers hebben het vaak door dat deze details bestaan. Natuurlijk zitten ze ook in het derde seizoen van You. Fans kwamen eerder al met theorieën over een connectie met Emily in Paris en Gossip Girl en nu hebben fans weer een verassend verband gevonden. Er zit namelijk een connectie tussen het derde seizoen van You en Gilmore Girls.

Deze connectie hadden we zelf nog niet gevonden.

You seizoen 3

In seizoen 3 van You zien we Love en Joe naar Madre Linda verhuizen om hun verleden te ontvluchten. De twee verwelkomen in hun nieuwe huis hun zoontje Henry en proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Dit lukt helaas niet helemaal, want Joe krijgt een nieuwe “You” op het oog en Love wordt ontzettend jaloers.

Dit gebeurde al eerder in het seizoen dan we dachten. In aflevering één zien we namelijk dat Joe een obsessie krijgt voor zijn buurvrouw Nathalie. Wanneer Nathalie een pand aan Love laat zien voor haar bakkerij, knapt er iets in Love en vermoordt ze Nathalie. Nu heeft de connectie met Gilmore Girls niks te maken met de dood van Nathalie, maar wel alles met de bakkerij – A Fresh Tart – van Love.

You Gilmore Girls
Netflix

De bakkerij van Love

Dit keer heeft de connectie niets te maken met een persoon, maar met de bakkerij van Love. We zien namelijk hoe Love A Fresh Tart opent en fans hebben ontdekt dat de bakkerij van Love aan dezelfde straat ligt als Luke’s Diner in Gilmore Girls. Lijkt toeval toch? We weten namelijk dat You zich afspeelt in het fictieve stadje Madre Linda in Californië, terwijl Gilmore Girls zich afspeelt in Stars Hollow Connecticut – duizenden kilometers verderop.

Het lijkt toch allemaal logischer dan we in eerste instantie dachten. Netflix heeft namelijk onthuld dat beide shows op dezelfde Warner Bros-set zijn gefilmd. Dat verklaart een hoop. Fans laten het verband op TikTok zien door te wijzen op een clip van A Fresh Tart in You. In de video zoomen ze in op het gebouw dat wordt gebruikt als Luke’s Diner in Gilmore Girls – die we op de achtergrond kunnen zien. Gilmore Girls is overigens niet de enige connectie, want de set wordt nu ook gelinkt aan La La Land en Pretty Little Liars.

@davidhopping

Reply to @mdavis0688 Love’s bakery is right down the street from Luke’s Diner! #you #younetflix #joegoldberg #lovequinn #gilmoregirls #lukesdiner

♬ original sound – David Hopping

Reacties

Fans kunnen de link tussen de twee series haast niet geloven. Zo reageert een fan: “Not y’all killing people in stars hollow/rose wood/blue bell🥺” en een andere fan schrijft: “Gilmore Girls? Pretty Little Liars, WandaVision, La La Land and Friends.😳”

Wij kunnen het ook bijna niet geloven dat de set voor zoveel verschillende series en films is gebruikt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.