Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modenieuws 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Filling Pieces lanceert Pride-collectie met DAGGER en Yamuna – inclusief loafers met orgieprint

Pride 2023 staat voor de deur en dat zien we niet alleen op de straten, maar ook in de mode. FILLING PIECES lanceert een geweldige collectie in samenwerking met DAGGER en Yamuna Forzani.

Ook dit jaar slaat het iconische FILLING PIECES de handen weer ineen met twee designers die verankerd zijn in de LGBTQ+ gemeenschap, waarbij de unieke visie van elk merk wordt benadrukt.

FILLING PIECEs lanceert Pride-collectie

De ‘Energy is Everything’ collectie bestaat uit twee capsules: een in samenwerking met DAGGER en een met Yamuna. Twee totaal verschillende collecties, die ondanks hun uiteenlopende designs toch hetzelfde gevoel oproepen.

FILLING PIECES x DAGGER

Een van de genomineerden voor Highsnobiety’s 2021 design award is DAGGER, een opkomend merk dat geworteld is in de skatecultuur en esthetische inspiratie haalt uit Kurt Cobaine en het glampunk tijdperk – en dat zien we duidelijk terug.

Filling Pieces

De ontwerpen zijn robuust maar chique, hun benadering straalt door in een op workwear geïnspireerd overhemd, shorts met luipaardprint, een kort tank topje en een paar loafers in hun kenmerkende blauwe colourway.

Filling Pieces x dagger
Filling Pieces

De eerste drop met DAGGER is nu al op de site van FILLING PIECES te bestellen.

De tweede drop met YAMUNA

Een belangrijke designer in de Nederlandse (maar ook de buitenlandse) queer community is Yamuna Forzani. Met haar kleurrijke en grafische ontwerpen laat Yamuna haar visie spreken.

Het resultaat van deze samenwerking een capsule met heldere vrouwelijke stijlen, waaronder een strakke monogramtop met lange mouwen, een gebreid poloshirt, een uniseks sweatervest en een opvallende loafer.

Filling Pieces x Yamuna
Filling Pieces

Allemaal prachtig, maar de loafer is onze grootste favoriet. Als je goed kijkt, zie je namelijk dat het niet zomaar een print is, maar dat er een orgie op schoen afgebeeld wordt.

filling pieces pride
Filling Pieces

“The collaboration has been wonderful as I was able to design pieces I wouldn’t have had the opportunity to make myself while also connecting me to fellow designers such as DAGGER. As a textile artist and queer activist, collaboration is the heartbeat of my creative practice where energy is everything” aldus Yamuna Forzani.

Yamuna Forzani - PR 2
Filling Pieces

De tweede capsule collectie in samenwerking met Yamuna is binnenkort verkrijgbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.