Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 20 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze 12 films op Netflix met vrouwen in de hoofdrol wil je vanavond nog kijken

Het is weekend en dat betekent dat we lekker op de bank mogen neerploffen. Tijd voor wat films op Netflix met powervrouwen in de hoofdrol die ambitie, doorzettingsvermogen en kracht uitstralen.

We hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

Films op Netflix met vrouwen in de hoofdrol

Films met vrouwen in de hoofdrol zijn niet alleen ontzettend leuk om naar te kijken, maar ook erg leerzaam, inspirerend en vaak herkenbaar. Netflix heeft een groot aanbod aan films met vrouwen in de hoofdrol, en dat ze een grote rol spelen is natuurlijk al een reden om te kijken op zich. We hebben onze favoriete films met vrouwen in de hoofdrol verzameld. Dat wordt bingewatchen.

1. The Incredible Jessica James

De relatie van een toneelschrijfster genaamd Jessica beeïndigd erg vervelend. Het duurt echter niet lang voordat ze ontdekt dat ze een goede klik heeft met een gescheiden app ontwerper die ze heeft ontmoet op een blind date. The Incredible Jessica James is een leuke romantische comedy voor een avondje bankhangen. Pak een bak popcorn erbij en je bent gesetteld.

2. Bridget Jones’s Diary

We kunnen geen genoeg krijgen van de classic Bridget Jones’s Diary. Want laten we eerlijk zijn: we herkennen de situaties maar al te goed. In de iconische film volgen we Bridget die een affaire start met haar baas – aka de knappe Hugh Grant.

3. To The Bone

De heftige film To The Bone met Lily Collins in de hoofdrol gaat over een jonge vrouw die anorexia nervosa heeft. Ze krijgt te maken met veel tegenslagen en confrontatie, vooral over haar leven. Ze leert onder begeleiding van een aparte dokter, gespeeld door Keanu Reeves, haarzelf steeds beter kennen.

4. Sex And The City: The Movie

Een goede film als Sex and The City: The Movie is soms alles wat we nodig hebben in het leven. De iconische vriendschap tussen de vier vriendinnen blijft leuk om naar te kijken. In de film maken de vier vrouwen, zoals gewoonlijk, weer wat mee.

5. Malcolm & Marie

Sinds februari staat deze romantische maar inspirerende film met Zendaya en John David Washington die Malcolm en Marie spelen op Netflix. De relatie van het koppel wordt getest nadat ze terugkomen van een filmpremière en het gaat er heftig aan toe. Ook interessant: de intieme en artistieke film is volledig in zwart-wit.

6. To All The Boy’s I’ve Loved Before

Als er iets is waar we ons deels in herkennen en medelijden mee hebben, dan is het het verhaal van Lara Jean. Ze schreef in haar jongere jaren brieven voor jongens waar ze toen verliefd op was, maar heeft ze nooit verstuurd. Ze schrikt zich rot als haar brieven ineens van de aardbodem zijn verdwenen en de jongens waar de brieven voor bedoeld waren zich plotseling vreemd gedragen. Haar leven licht volledig overhoop. De drie films over het verhaal van Lara Jean staan allemaal op Netflix, dus dat wordt bingen.

7. Enola Holmes

We houden van films waar vrouwen de rol spelen van een vrouw die avontuurlijk, ambitieus en een tikkeltje te eerlijk is. In Enola Holmes spotten we niemand minder dan Millie Bobby Brown, die als Enola Holmes op zoek is naar haar vermiste moeder.

8. Someone Great

We weten bijna allemaal hoe het is om liefdesverdriet te hebben, en de muziekjournaliste Jenny vertaalt dit maar al te goed in de film Someone Great.

9. Moxie

De verlegen 16-jarige Vivien is klaar met het seksisme op haar school. Ze besluit zich erover uit te spreken en publiceert een magazine over het gevoelige onderwerp. Voor een flinke dosis doorzettingsvermogen, feminisme en kracht is dit de perfecte film.

10. Easy A

Olive, gespeeld door niemand minder dan Emma Stone, wordt vaak geconfronteerd met geruchten die niet waar zijn. Het frustreert haar zo erg, dat ze op een punt besluit gewoon haarzelf te zijn en niks meer te geven om de mening van anderen. Iets om een voorbeeld aan te nemen, als je het ons vraagt.

11. Nappily Ever After

Violet Jones is er klaar mee dat haar vriend haar maar geen aanzoek doet. Ze besluit haar leven op te pakken hoe zij dat wil, en luistert naar niemand anders dan haarzelf. Voor een goede dosis zelfvertrouwen en girl power raden we deze zeker aan.

12. Michelle Obama: Becoming

Michelle Obama vertelt haar leerzame en inspirerende verhaal in de film Becoming en laat ons een kijkje nemen achter de schermen. Ze praat onder andere over haar tour, racisme en de jongeren in Amerika.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.