Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 29 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Bingewatchen maar – Dit zijn de 10 best bekeken Netflix Original-films aller tijden

Het is inmiddels duidelijk dat Netflix niet alleen dient als streamingdienst maar ook als filmproducent. Veel van onze favoriete series en films werken namelijk door het bedrijf zelf bedacht en geproduceerd. Omdat we soms door de bomen het bos niet meer zien, is het goed om de beste Netflix Originals eens op een rij te zetten.

Netflix heeft de top 10 best bekeken Netflix Original-films ooit bekendgemaakt. Hoeveel heb jij er al gezien?

Best bekeken Netflix Original-films

Netflix brengt steeds meer Netflix Originals uit, waaronder ook films. Producties die niet onder doen voor de budgetten van traditionele Hollywood-studio’s. De ene film is een grote hit onder het publiek, de andere wordt vooral door de streamingdienst gemaakt om prestigieuze filmprijzen in de wacht te slepen.

Maar wat zijn nou de echte publiekstrekkers? Hieronder vind je de top 10 best bekeken Netflix Original-films ooit. Goed om te weten: het bedrijf telt iemand als een view als je twee minuten van een film kijkt. Dat is volgens Netflix genoeg om te weten dat je de titel in kwestie niet per ongeluk hebt aangezet.

10. The Irishman – 64 miljoen

Martin Scorsese weet met zijn peperdure gangsterfilm maar net in de top 10 te belanden. Robert de Niro speelt Frank Sheeran, een huurmoordenaar die terugblikt op zijn leven. Goed voor 64 miljoen views.

9. The Kissing Booth 2 – 66 miljoen

Op nummer negen staat een van onze favoriete films: The Kissing Booth 2. Elle’s vriendje vertrekt naar Harvard. Kan hun relatie de afstand overleven? De verleidingen van het studentenleven maken het er niet makkelijker op.

8. Murder Mystery – 73 miljoen

Adam Sandler’s samenwerking met Netflix blijft lucratief voor beide partijen. Murder Mystery was een enorme hit. Sandler speelt een politieagent, Jennifer Aniston zijn vrouw. Ze komen terecht op de boot van een bejaarde miljardair die plotseling vermoord wordt. Kunnen ze de moord oplossen in pure Agatha Christie-stijl?

7. Project Power – 75 miljoen

Maar wacht eens even, Murder Mystery was toch tot voor kort nog de op een na best bekeken Netflix Original-film? De pandemie heeft Netflix geen windeieren gelegd. Bioscopen zijn gesloten, blockbusters uitgesteld. Het resultaat? Bijna de complete top zeven van dit lijstje bestaat uit films van dit jaar. Waaronder deze superkrachtenfilm met Jamie Foxx in de hoofdrol.

6. Enola Holmes – 76 miljoen

Sherlock Holmes is niet de enige briljante detective in zijn familie. Zijn zusje Enola Holmes kan er namelijk ook wat van. Ze besluit tegen beter weten in op zoek te gaan naar haar op mysterieuze wijze verdwenen moeder. Een megahit op Netflix, al leverde het de streamingdienst ook een rechtszaak op.

5. The Old Guard – 78 miljoen

Charlize Theron geeft de leiding aan een groepje onsterfelijke soldaten die vanuit de schaduwen de mensheid beschermt tegen allerlei gevaren. Een nieuwe bedreiging dreigt een einde te gaan maken aan hun eeuwenoude geheim.

4. 6 Underground – 83 miljoen

Een zeer rijke techmiljardair besluit zijn dood in scène te zetten. Zijn doel: de wereld iets teruggeven, en hoe. Hij wil namelijk een bloeddorstige dictator om het leven brengen. Daarvoor schakelt hij een internationaal team van de beste huurmoordenaars, spionnen en scherpschutters in. Hun reden om mee te helpen? Een kans om hun verleden uit te wissen.

3. Spenser Confidential – 85 miljoen

Regisseur Peter Berg werkt voor de zoveelste keer samen met Mark Wahlberg, dit keer voor Netflix. Het leverde dit jaar de film Spenser Confidential op. Spenser is net uit de gevangenis gekomen, maar de ex-politieagent wordt al snel weer in de onderwereld van Boston gezogen. Daar ontdekt hij de misselijkmakende waarheid achter een moord.

2. Bird Box – 89 miljoen

Bird Box, dé megahit van 2018. De tijd vliegt voorbij. Sandra Bullock speelt de moeder van twee kinderen. Na een wereldwijde ramp moeten ze geblinddoekt op zoek gaan naar een veilig onderkomen. Zodra ze hun ogen openen, vallen mysterieuze krachten hen namelijk aan.

1. Extraction – 99 miljoen

Hoe kon het ook anders: Extraction, de pandemie-hit van dit jaar, staat met afstand op de eerste plaats in deze top 10 van de best bekeken Netflix Original-films ooit. Chris Hemsworth speelt een huurmoordenaar. Hij krijgt de opdracht om een Indiaas jongetje te bevrijden, de zoon van een internationale crimineel. Wat volgt is een en al spektakel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.