Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 19 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Fit de zomer in? Met 5 deze tips lukt dat zonder uren in de sportschool te staan

In de lente krijgen we toch weer die sportkriebels: we willen er goed uitzien in de zomer én ons vooral goed voelen. Die eeuwige drempel om naar de sportschool te gaan lijkt voor sommigen van ons net even te hoog. Echter, is het altijd fijn om je in de zomer net iets beter te voelen in jouw lichaam, niet eens om hoe je eruit ziet maar vooral om hoe je je dan voelt. Daarom geven wij je wat simpele tips om gezonder en fitter het warme seizoen in te gaan.

Fit de zomer in, zonder uren in de sportschool te staan

De zomer is het seizoen van de bikini’s, korte jurkjes en blote benen. Daarbij denken de meeste mensen al gelijk aan een summer body door veel te sporten en gezond eten, maar dat volhouden is nog weleens een opgave. Deze onderstaande tips geven je een duwtje in de rug, extra energie en tal van voordelen.

1. Makkelijk bewegen

Om fitter te worden hoef je niet per definitie gelijk te staan beuken in de sportschool. Pak in plaats van de auto of het openbaar vervoer zo veel mogelijk de fiets of de benenwagen. Met de warmere dagen in het vooruitzicht krijg je gelijk meer frisse lucht en wordt je ook nog eens fitter.

2. Van ananas wordt je fit

Ja, je hoort het goed, ananas helpt je fitter te worden. Dit fruit zit bomvol essentiële vitamines en mineralen en heeft tal aan voordelen aan zich vast zitten. Het helpt bij het verteren van eiwitten, heeft veel vitamine C-en B vitamines erin zitten en het helpt daarnaast ook nog eens mee aan een betere weerstand. Bovendien is het een vrucht die langzaam verteert, waardoor je langer vol zit en niet snel trek hebt na deze snack.

3. Minder met alcohol

De meeste mensen houden wel van een drankje op zijn tijd, maar een bierbuik is niet voor niets een begrip. Toch hoef je niet per se geen alcohol meer te drinken om fitter te worden. Uit onderzoek is gebleken dat bier met een alcoholpercentage onder de 5% de helft van de calorieën van een glas wijn bevat. Corona of pilsners zijn dus een ‘goede’ alcoholische versnapering om nog steeds een drankje te kunnen doen, maar niet het effect ervan te zien. Pas wel op met hoe snel je drinkt en hoeveel, want daarin kunnen deze drankjes wel sluipschutters zijn. En nog een leuke bijkomst van minder zwaar drinken: je voelt je de volgende dag ook nog eens fit. Maar.. mocht je natuurlijk écht voor de gezondheid willen gaan is alcohol natuurlijk niet goed voor je.

4. Een nieuwe sport

Toch wel sporten in de lijst? Beweging kan natuurlijk niet ontbreken als het gaat om fitter worden. Toch is een sportschool niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er heel veel andere – misschien wel leukere – sportmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Boulderen, padellen, dansen: er zijn tal aan sporten die je met vrienden kan doen en waar je, naast het sporten om, ook nog eens plezier in hebt. Met iets nieuws uitproberen ben je sowieso een ervaring rijker en wie weet, misschien vind je wel een sport die goed bij je past. Als je maar regelmatig beweegt! Goed voor ‘t lichaam, maar ook voor de geest.

5. Hot Yoga

Hot yoga is zo’n gevalletje ‘minimale inzet, maximale uitkomst’. Je beoefent hierbij yoga in tropische temperaturen, wat een hele reeks voordelen met zich meebrengt. Naast dat jouw spieren flexibeler worden verhoogt de hitte ook je hartslag, waardoor je lichaam sneller calorieën verbrand. Denk aan een intensieve cardiotraining, maar dan zonder al die heftige inspanning. De hitte doet het halve werk al. Bovendien werkt het ook mee aan een beter longcapaciteit en – misschien nog wel het grootste pluspunt – je hebt het gevoel alsof je op een tropisch eiland yoga aan het doen bent. Daarna even lekker douchen en jij kan de dag weer aan.

Nootropics zijn misschien we dé ‘brain boosters’ – dit is wat je wilt weten over deze supplementen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.