Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 3 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

Van dalgona coffee tot feta pasta: dit zijn de populairste TikTok-recepten op een rij

Het lijkt soms wel alsof er elke week weer nieuwe populaire TikTok-recepten op de app verschijnen. Zo konden we in het eerste lockdown genieten van de dalgona coffee, en kunnen we momenteel genieten van de de honeycomb pasta, een populaire TikTok-trend.

Kortom: recepten zijn er genoeg. We hebben de populairste TikTok-recepten op een rijtje gezet.

Dit zijn de populairste TikTok-recepten

Je kunt het je vast nog wel herinneren: in het begin van de eerste lockdown werden we geïntroduceerd aan (het nogal verslavende) TikTok, waar we verschillende nieuwe trends voorbij zagen komen. En die trends waren ontzettend breed, zo ging het van mode- tot foodtrends en beauty- en muziektrends.

Een Walhalla voor trends is het dus zeker, en we klagen niet. Ook op het gebied van eten is de app the place to be. Afgelopen jaar zijn er al verschillende makkelijke én lekkere foodtrends voorbijgekomen. We hebben de populairste TikTok-recepten voor je verzameld.

1. Dalgona coffee

Wie de iconische dalgona coffee niet kent, heeft een hoofdstuk overgeslagen. Het recept werd binnen no-time populair op TikTok, en dat was ook niet zo gek. Normaal gesproken zagen we recepten over ijskoffie en latte’s, maar deze was anders. De fluffy-achtige koffie wilden we niet alleen maken voor de smaak, maar ook voor de aesthetic. TikTok-gebruiker @iamhannahcho deelde begin 2020 haar recept.

@imhannahcho

yes i hand whisked this whipped coffee for like 20 mins bc my mommy wanted to try it 👻 she loved it!! (달고나 커피) #korean #fyp #aesthetic

♬ Put your head on my shoulder cover by karlo – K a r l o

2. Pancake cereal

Met dit heerlijke ontbijtrecept dat in april 2020 viraal ging op TikTok begin je je ochtend gegarandeerd goed. Je maakt de cereal door kleine pannenkoekjes te bakken en hier melk en siroop aan toe te voegen. TikTok-gebruiker @dailysagee deelde haar recept.

@dailysagee

mini pancake cereal! what do you want to see next? #pancakecereal #foryou #quarantine #summer #viral #obx #bridgerton #pancakes #goodvibes #aesthetic

♬ whats my name – “majesticmusic”

3. Oreo cake in een mok

Ons leven werd compleet toen op TikTok een wel heel makkelijke foodtrend rondging. TikTok-gebruiker @guitarman3245 deelde een heerlijk recept voor Oreo mug cake, waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt.

@guitarman3245

Oreo mug cake #fypシ #oreo #recipe

♬ original sound – Owen

4. Tortilla trend

Een makkelijke manier om je tortilla op te vullen en op te vouwen is doormiddel van het populaire TikTok-recept voor tortilla’s. Door je tortilla half doormidden te snijden en vervolgens vier verschillende ingrediënten erop te leggen, kun je de tortilla super easy opvouwen. TikTok-gebruiker @everything_delish showt haar tortilla-recept.

@everything_delish

PIZZA QUESADILLA WRAP HACK #pizza #recipe #learnontiktok #tortilla #foodtiktok #food #foodhack #quesadilla #cookinghacks

♬ Steven Universe – L.Dre

5. Feta pasta

De populaire feta pasta trend op Tiktok is een recept waar we nog lang geen afscheid van kunnen nemen. Het makkelijke recept bevat maar een paar recepten en is ideaal voor wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. TikTok-gebruiker @liemessa deelt haar recept.

@liemessa

Baked feta pasta – the original viral #Uunifetapasta 🍝🔥#bakedfetapasta #tiktokfood #fetapasta #foodtiktok

♬ Feel It Still – Portugal. The Man

6. Baked oats

Ontbijtrecepten zijn populair op TikTok, en we klagen niet. Vooral voor de mensen die al lang op zoek zijn naar een lekker ontbijtrecept zijn de baked oats perfect. Je kunt alles toevoegen wat je wilt: van bananen tot bessen. TikTok-gebruiker @wellnessbykay deelt haar recept.

@wellnessbykay

pb banana berry baked oatmeal ✨✨ full recipe on my blog, link in bio !! #oattiktok #oatmeal #bakedoatmeal #bakedoats #healthyrecipe #healthyfood #food

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

7. Mashed spruitjes

Geen fan van spruitjes? Na het proberen van dit populaire TikTok-recept denk je daar wel anders over. Door de spruiten te smashen en lekkere kruiden toe te voegen is je haat voor spruiten als sneeuw voor de zon verdwenen. TikTok-gebruiker @chez_jorge deelt zijn recept.

@chez_jorge

bussin’ sprouts 😩🦶🏼#vegan

♬ original sound – George Lee

8. Nature’s cereal

Cereal recepten zijn populair, en dat komt voornamelijk omdat het makkelijk is. Of het gezond is? Vaak niet zo. TikTok-gebruiker @natures_food besloot daarom een gezonde variant van de cereal te maken: Nature’s Cereal.

@natures_food

nature’s cereal #fruit #fruits #share

♬ original sound – 🥭Fruits & Leaves🍃

9. Kip van bloem en water

In het begin fronsten onze wenkbrauwen ervan, maar na een tijd werd het recept geliefder dan ooit. De twee-ingrediënten-kip is ideaal voor de veganisten en vegetariërs onder ons. TikTok-gebruiker @futurelettuce bedacht het TikTok-recept eind februari en legt ons in haar video uit hoe je het maakt.

@futurelettuce

2-ingredient chicken replacement 🌱✨ #washedflour #wtfmethod #veganrecipes #vegantiktok #foodtiktok #foryou #fyp

♬ original sound – 🔮🥬

10. Wolkenbrood

Voor dit schattige fluffy brood, aka cloud bread, heb je maar drie ingrediënten nodig: eiwit, maïszetmeel en suiker. TikTok-gebruiker @linqanaaa legt ons verder uit hoe je het populaire TikTok-recept maakt.

@linqanaaa

Truths behind the scenes. #justforfun #foryoupage #fypシ #fyp #easyrecipes #letscook #cloudbread #funnytruth #yumyum #letsbake

♬ Lofi Chill – Louis Fine

11. Snoepgroenten, roomkaas en Bagel seasoning

Zin in een gezonde en simpele snack? Dan helpt TikTok-gebruiker @janellerohner je uit de brand. Afgelopen jaar plaatste ze verschillende video’s waarin ze op werk een gezonde snack at dat bestond uit snoepgroenten, roomkaas een Everything Bagel Seasoning.

@janellerohner

Snacking #mukbang #mukbangeatingshow #mukbangs #keto

♬ original sound – JanelleRohner

12. Honeycomb pasta

De honeycomb pasta is één van de populairste TikTok-recepten van dit moment. Op TikTok zien we de afgelopen maand video’s van pasta’s in de vorm van een honingraat. Je leest hier meer over de populaire foodtrend. TikTok-gebruiker @bananalovesyoutoo deelt haar recept.

@bananalovesyoutoo

This honeycomb pasta is so good!! 🍝 #fyp #foryou #foryoupage #pasta #cookinghacks #yum

♬ original sound – Anna Rothfuss

13. Paprika sandwich

Maak een gezond ‘broodje’ met een paprika en gezonde vulling. Dit kan van alles zijn: van tonijnsalade tot roomkaas en spinazie. TikTok-gebruiker @feelgoodfoodie deelt haar recept voor het populaire TikTok-recept.

@feelgoodfoodie

Tuna salad stuffed bell pepper! 🫑 would you try it? #tiktokpartner #LearnOnTikTok #bellpeppersandwich #tunasalad

♬ original sound – Feel Good Foodie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.