Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Florine (27): Mijn zusje steelt van mij, waarschijnlijk om coke te kunnen kopen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet. Deze week vertelt Florine * haar verhaal.

Florine (27): Mijn zusje steelt soms geld van mij, waarschijnlijk om coke te kunnen kopen’

“Ik ben best lang enig kind geweest. Mijn zusje werd geboren toen ik 7 jaar oud was, dus het was voor mij wel eventjes wennen. We hebben wel altijd een goede band gehad dus heel moeilijk was het gelukkig allemaal niet. Inmiddels is zij 20 jaar oud en begint ze net pas aan het studentenleven. Wel heb ik het idee dat ze dat feesten en ‘lang leve de lol’ iets té letterlijk neemt want ze hangt soms 5 dagen per week in de kroeg. Ik ben zelf ook echt geen heilige, maar ik weet wel dat haar studie hier onder lijdt. En dan vooral haar resultaten hè. Niet de studie zelf.

Mijn grootste zorg is dat ze niet alleen maar bier of wijnt drinkt. Ik weet dat ze af en toe ook een pilletje neemt of cocaïne snuift. Nu vind ik dat je soms op een feestje best even los mag gaan, maar om dat nou een aantal dagen in de week te doen.. dat lijkt mij niet gezond. Ik heb wel eerder met haar hier over gepraat, maar het dringt niet echt tot haar door. Ik snap het, ze is jong en ze wil wat en ze denkt dat ze alles beter weet. Dus ik heb het daar bij gelaten maar nu ben ik achter iets schokkenders gekomen.”

Over het verdwenen geld

“Nu merk ik dat ze af en toe bij mij komt eten of hangen en dat vind ik alleen maar gezellig. De laatste keer was ze wat onrustig en ging ze na het eten plots weg. Ze weet dat ik altijd contant geld in mijn portomonnee heb zitten omdat ik het prettiger vind om zo mijn boodschappen te halen omdat ik dan nooit te veel uitgeef. Maar na dat zij weg was bleek een groot van mijn geld weg te zijn. 50 euro, om precies te zijn. Nu weet ik zeker dat het in mijn portomonnee zat en dat iemand het er dus uit heeft gehaald. Heel erg dat ik haar verdenk, maar het is genoeg om cocaïne te halen. Ik ga haar hier binnenkort op aanspreken, maar lastig vind ik het wel. Heeft ze nu hulp nodig? Of moet ik juist niet meer met haar afspreken? Ik weet ook niet of ze dit bij anderen heeft gedaan, maar ze denkt overduidelijk niet goed na.”

*De echte naam van Florine is wegens privacyredenen veranderd.

Wait, whut? 4x de meest debiele manieren waarop serial killers zijn gepakt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.