Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Haar 16 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Fris haar is zo klaar: supersnel heerlijk ruikende lokken met deze tips

Heb je net je haren gewassen en in de krul, kom je op een verjaardag of feestje en stinkt het in no time naar rook of frituur. Lokken die niet meer fris ruiken, wil niemand. Maar om het nu meteen weer met shampoo te wassen… hoeft niet. Met deze tips zijn je lokken supersnel weer fris en fruitig.

Jaren geleden was het elk weekend na het stappen raak, want toen mocht je nog paffen in de kroeg. Toch sta je nog steeds wel eens in een walm of trek je baklucht aan tijdens het koken. Geen zin in? Lees snel verder.

Citroen

Pak een verstuiver en vul deze met water, eventueel wat munt en het sap van een citroen (een kwart is genoeg). Een paar keer sprayen en je haren ruiken weer lekker. In de zomer licht het er zelfs van op, omdat citroen dit met je lokken doet.

Rozenwater voor fris haar

Voor je hoofdhuid is het beter om je haar niet te vaak met shampoo te wassen. Kies daarom voor rozenwater: je haar wordt er super zacht van en het is een wondermiddel tegen vieze geurtjes. Je haalt het gewoon bij de drogist om de hoek. Rozenwater is ook goed voor je huid.

Droogshampoo

Te veel droogshampoo droogt je haar uit. Wat je wel kunt doen? Föhn je haar kort op de koude stand en spray er daarna een kleine hoeveelheid droogshampoo doorheen. Fresh.

Jasmijnolie

Wil je het wel met shampoo wassen? Ga dan voor een parfumvrije variant en druppel daarna wat jasmijnolie op je haar. Omdat de schubben door het warme water nog openstaan, neemt je hoofdhuid de olie goed op en verzorg je je koppie ook meteen.

5 essentiële beautylessen van prinses Diana waar we wat van kunnen leren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.