Tessa Ham
Tessa Ham Fashion 25 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Bye Angels: deze 7 powervrouwen zijn de nieuwe gezichten van Victoria’s Secret

Jarenlang waren de modeshows van Victoria’s Secret bijna net zo populair als de Super Bowl. Angels als Gisele Bündchen, Tyra Banks en Doutzen Kroes paradeerden over de catwalk in onthullende lingeriesetjes met bijbehorende vleugels, terwijl bekende artiesten hun hits zongen. Maar na verloop van tijd bleek dat Victoria’s Secret zich niet kon aanpassen aan de tijdsgeest.

Toen Chief Marketing Officer Ed Razek transfobe en fat shaming uitspraken deed, was het helemaal afgelopen met het merk. Dat bleek ook maar weer toen de ooit iconische modeshow in 2019 stopte.

Geen Angels maar VS Collective bij Victoria’s Secret

Het lijkt alsof Victoria’s Secret eindelijk zelf heeft gerealiseerd dat ze hopeloos achterliepen. In een interview met The New York Times heeft CEO Martin Waters laten weten dat de Angels niet meer ‘cultureel relevant’ zijn. Het merk pakt het daarom vanaf nu compleet anders aan. Geen Angels (aka topmodellen met maatje 0) meer, maar het VS Collective: 7 inspirerende powervrouwen.

Dit zijn de nieuwe gezichten van Victoria’s Secret.

Adut Akech (model)

Adut Akech werd geboren in Zuid-Soedan en groeide een groot deel van haar kindertijd op in een vluchtelingenkamp. Uiteindelijk emigreerde ze naar Australië, waar ze een succesvolle modellencarriere wist te beginnen. Akech liep onder andere al modeshows voor Yves Saint Laurent, Valentino en Givenchy.

Amanda de Cadenet (fotograaf, journalist en presentatrice)

Amanda de Cadenet richtte Girlgaze op, een digitaal platform om de genderkloof te dichten en diversiteit, inclusiviteit en gelijke vertegenwoordiging in de creatieve industrie te promoten. Volgens haar komt echte verandering van binnenuit, en dat is waarom ze bij het VS Collective van Victoria’s Secret is aangesloten. Daarnaast vindt ze het belangrijk om vrouwen op een meer authentieke manier te vertegenwoordigen.

Eileen Gu (freestyleskiester)

Pas 17 jaar oud is ze, en toch heeft Eileen Gu al geschiedenis geschreven. Als freestyleskiester sleepte ze drie medailles binnen tijdens haar X Games debuut. Daarnaast is ze nu dus ook aangesloten bij het VS Collective van Victoria’s Secret. Ze hoopt door haar verhaal en ervaring te delen, vrouwen te verenigen en te inspireren. “Ik voel me ontzettend bevoorrecht om onderdeel te zijn van de verandering”, zegt ze.

Megan Rapinoe (voetbalster en LHBTI-activist)

Megan Rapinoe kunnen we met recht één van de meest inspirerende voetbalspelers ter wereld noemen. Niet alleen omdat ze drie WK-overwinningen op haar naam heeft staan, maar ook door haar activisme.

Megan Rapinoe heeft zich aangesloten bij het VS Collective, omdat ze het belangrijk vindt dat alle soorten vrouwen zich gepresenteerd voelen bij Victoria’s Secret. “Ik voelde me zo vaak buitengesloten bij merken in de beauty- en mode-industrie”, legt ze uit.

Paloma Elesser (model)

Ook Paloma Elesser schreef al geschiedenis, door als eerste plussize-model mee te lopen in de Lanvin show tijdens Paris Fashion Week en de Fendi show tijdens de Milan Fashion Week in 2020.

Met haar carrière wil ze meer inclusie en diversiteit in de mode-industrie realiseren. “Ik ben dit werk gaan doen om de industrie op de schop te nemen en grote verandering teweeg te brengen”, zei ze al eerder tegen Refinery29. Victoria’s Secret is dus next.

Priyanka Chopra Jonas (actrice en ondernemer)

Priyanka Chopra Jonas ken je misschien als beroemde Hollywood-ster. Ze speelde onder andere ‘Alex Parrish’ in Quantico. Maar daarvoor was ze al een big deal in haar thuisland India, waar ze in verschillende Bollywood-films speelde. Ze hoopt dat nieuwe klanten (en oude klanten) zich door het VS Collective meer vertegenwoordigd zullen voelen bij Victoria’s Secret.

Valentina Sampaio (model)

Valentina Sampaio werkte al eerder met Victoria’s Secret, toen het merk in 2019 voor het eerst met een transgendermodel samenwerkte. Hierna werd Sampaio ook nog eens het eerste transgendermodel op de cover van Sports Illustrated. Ze vindt het belangrijk om alle vrouwen te vieren, huldigen en te verdedigen. Ze heeft zich bij het VS Collective aangesloten omdat Victoria’s Secret nu deuren opent voor transvrouwen zoals haarzelf.

De verandering is overigens niet alleen gaande bij de modellen die Victoria’s Secret inhuurt. Ook binnen het bedrijf is er veel gebeurd: niet alleen CMO Ed Razek is weg, maar ook de toenmalige CEO. Het hele managementteam is vervangen en inmiddels worden alle stoelen in de boardroom (op één na) bezet door vrouwen.

Laten we voor Victoria’s Secret hopen dat dit niet zomaar ‘inclusivity-washing’ is, maar een échte verandering.

Body positivity – Deze 20 Instagram-accounts wil je volgen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.