Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 11 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Yum: gezonde snacks die je makkelijk mee naar werk of school kunt nemen

Op zoek naar gezonde snacks die je makkelijk mee kunt nemen naar werk of school? Zoek niet verder! NSMBL’s Sharon stelde een lijst voor je samen van makkelijk mee te nemen snacks. Voor sommige moet je even in de keuken staan, andere liggen kant-en-klaar in de supermarkt.

En ze hebben allemaal één ding gemeen: ze stillen jouw trek. Precies wat een snack moet doen dus. Lees je mee?

Gezonde snacks voor op werk of school

1. Fruit

Bij ons op de NSMBL-redactie ligt er altijd fruit op het bureau. Een bakje druiven, een banaan, een appel, kiwi’s… Fruit is eigenlijk altijd een goed idee en het is makkelijk mee te nemen. Dit geeft jou ‘s middags die energieboost die je nog nodig hebt om de dag door te komen.

2. Rauwe groenten

Nog zo’n klassieker die het altijd goed doet: rauwe groenten. Maak ‘s morgens een bakje met gesneden komkommer, paprika, tomaat en wortel. Doe eventueel een dip in een bakje, zoals hummus of (zelfgemaakte) tzatziki. Heerlijk!

3. Een handje noten

Noten zijn ontzettend goed voor je gezondheid. Ze bevatten vezels, eiwitten en gezonde vetten. Elke dag een handje noten eten is dus hartstikke goed voor je, én lekker. Probeer wel voor ongebrande, ongezouten noten te gaan. Deze zijn het gezondst.

4. Eieren

Gekookte eieren zijn de perfecte snack om hartige trek te stillen. Je kunt eieren makkelijk een dag van te voren maken. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje, en eet ze met een beetje kerriepoeder, peper en zout. Yummy!

5. Zoete puntpaprika met geitenkaas

Snijd een zoete puntpaprika door midden, vul ‘m met geitenkaas en top jouw snack af met walnoten. Ontzettend lekker én makkelijk mee te nemen in een bakje.

6. Bananenbrood

Makkelijk om zelf te maken, en vooral ook makkelijk om in te vriezen. Doe dat in losse plakjes, en neem ‘s morgens een bevroren plakje super makkelijk mee naar werk of school. Ze ontdooien mega snel, dus dan heb je in no time een gezonde snack in handen. Dit bananenbrood recept van onze collega’s van Culy is favoriet.

7. Boterham

Makkelijker kunnen we het niet maken: een boterham is natuurlijk ook een easy snack die je gemakkelijk mee kunt nemen. Beleg met een plakje kaas, een beetje hummus of jouw favoriete spread. Of maak ‘m extra fancy met een plakje komkommer of sla, en krik meteen jouw groente-inname omhoog.

Gezonde snacks uit de supermarkt

Op zoek naar kant-en-klare snacks uit de supermarkt om mee te nemen? Deze zijn natuurlijk wat minder gezond dan groenten en fruit (want: toegevoegde suikers, zout etc.), maar ze kunnen soms wel hartstikke makkelijk zijn. En daarbij: het zijn gezondere opties dan een koekje, een zak chips of een hand snoepgoed.

Een aantal opties op een rij:

  • Eiwitrepen, tegenwoordig verkoopt elke supermarkt ze wel. Persoonlijke favoriet: de eiwitrepen van Barebells.
  • Snack-a-jacks en andere rijstwafel snacks.
  • Gevriesdroogd fruit.
  • De repen van Nakd.
  • Een klein zakje zoute popcorn.
  • Kleine bakjes kwark. Melkunie Protein en Lindahls Kvarg hebben bijvoorbeeld lekkere smaken. Een (thee)lepel mee, en happen maar!

2 gezonde snacks die je het beste kunt eten als je ongesteld bent

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.