Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 31 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Gezondere levensstijl in 2024? Zo hou jij het makkelijk vol

2024 gaat bijna van start, waardoor goede voornemens worden opgesteld. Vaak is een gezondere levensstijl een veelvoorkomend doel. Toch wordt de handdoek op Quitters Day door velen al in de ring gegooid. Zonde, want er zijn zoveel makkelijke manieren om je leven iets gezonder in te delen.

En je hoeft hiervoor niet elke dag in de sportschool te staan.

Wandel elke dag

Wandelen werd tijdens de pandemie helemaal hip en daarnaast is het ook nog eens enorm goed voor je. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Door aan het einde van je dag een kleine of grote wandeling te maken, kan je even goed je hoofd leegmaken en slaap je een stuk beter. Win-win dus. Mocht je wandelen maar niks vinden, is deze wandeltrend misschien een fijn alternatief.

Eet gezond

Gezond eten heeft niet alleen van binnenuit een positieve invloed op je lichaam, ook je huid knapt er enorm van op. Wie wil dat nou niet? Het vinden van de juiste recepten en het behouden van een gezonde levensstijl kan een hele uitdaging zijn. Deze tips helpen jou om gezondere keuzes te maken.

Dry January

Het drinken van alcohol is een enorme aanslag op je lichaam, vooral in december worden er nogal wat alcoholische versnaperingen naar binnen gegooid. Daarom is januari de perfecte maand om dit te compenseren. Bij Dry January drink je geen druppel alcohol, maar gelukkig zijn er een hoop alcoholvrije alternatieven. Zo kan je lever even bijkomen van de decembermaand.

Optijd slapen

Optijd slapen zorgt niet alleen voor een uitgerust gevoel, ook heeft het een positieve invloed op je mentale gezondheid. Je hebt ook meer energie om overdag dingen te ondernemen. Je reageert sneller en je hebt meer energie om taken te verrichten, waardoor je je niet slap en nutteloos voelt. Een makkelijke manier om 2024 op een gezonde manier te beginnen en om het vol te houden.

Wordt 2024 het jaar dat we de afscheid nemen van de ‘matcha en pilates cultuur’?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.