Gina Koninkx
Gina Koninkx Reizen 19 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Tips om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan

De een na de ander om je heen boekt een vakantie. Vier weken Bali, twee weken Mauritius, nog een citytrip Parijs en hiken in Oostenrijk. Waar doen ze het toch van? Een vakantie of citytrip is nou niet bepaald goedkoop. Als je er financieel niet heel lekker bij zit kan dat behoorlijk jaloersmakend zijn. Jij wilt óók op vakantie. Hold on. Met deze tips boek jij ook regelmatig een leuke reis maar dan tegen een lage prijs.

Het is soms een beetje creatief denken, maar dan pluk je er ook behoorlijk de vruchten van. Een vakantie hoeft namelijk echt niet duur te zijn dus zelfs met een klein budget kan jij er lekker op uit deze zomer.

Een goedkope vakantie boeken

Probeer jij nog snel een goedkope deal te scoren? Zo doe je dat.

1. Boek op het juiste moment en ga op vakantie op het juiste moment

De kunst is om je vakantie op het juiste moment te boeken. Doe dat of juist ver van te voren of wacht tot je een goede last minute deal kan fixen. Zoek van tevoren goed uit welk moment je het beste kan vroegboeken. Zo kan je bij NS International exact 3 maanden van tevoren een waarschuwing instellen zodat je gebruik kan maken van de goedkoopste treintickets. Vliegtickets daarentegen schijnen het goedkoopst te zijn als je op een dinsdagochtend boekt. Maak daarnaast altijd gebruik van je incognitomodus op de laptop. Ook dat kan behoorlijk wat centen schelen.

Ook het moment waarop je reist kan behoorlijk wat verschil maken in prijs. In het hoogseizoen betaal je permanent meer voor je kampeerplek of Airbnb. In het laagseizoen daarentegen ben je vaak veel goedkoper uit. Als je die vrijheid hebt… doen!

Lastminute kan je vaak goede deals vinden. Dat vraagt om wat meer flexibiliteit van je studie en of werk natuurlijk maar als die flexibiliteit er is, is dat absoluut de moeite waard. Hoe leuk om op vrijdag nog niet te weten waar je naartoe gaat en op zaterdag ineens met je blote billen op een eiland te zitten?!

2. Het kost tijd, maar vergelijk

Het is het waard om goed vergelijkend onderzoek uit te voeren als je een vakantie boekt. Bereken bijvoorbeeld hoeveel je kwijt bent als je met de auto gaat rijden, de trein neemt of een vliegticket boekt. Leg deze prijzen naast elkaar om tot de goedkoopste mogelijkheid te komen. Denk ook na over de gelegenheid om ergens te koken. Een appartement met keuken is vaak duurder maar dat zorgt er anderzijds ook voor dat je niet buiten de deur hoeft te eten. Weeg al deze opties af om tot de meest budgetvriendelijke reis te komen.

3. Bekijk de prijzen op de bestemming

Als je niet gefixeerd bent op één bestemming is het handig om te kijken naar de prijzen in het land of de stad. Een vliegticket naar Milaan kan nog zo goedkoop zijn, daar gaan lunchen en dineren daarentegen kost weer veel meer geld. Het loont zich dan om net wat meer te betalen voor een reis maar wel op een bestemming te zitten waar je relatief goedkoop kan leven.

5 tips om zo snel mogelijk een vakantie bij elkaar te sparen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.