Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Love & Life 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh no! ‘Groundhogging’ komt veel voor onder singles en het is ontzettend slecht voor je date-leven

Als je al een tijdje actief aan het daten bent (met weinig succes), bestaat er een grote kans dat jij je ondertussen een beetje vermoeid voelt door dit alles. Vooral anno 2022 is daten niet altijd even makkelijk. De lockdowns zijn voorbij en de meeste singles moeten weer wennen aan het feit dat we niet meer alleen beperkt zijn tot het ontmoeten van nieuwe mensen via dating-apps zoals Tinder. We kunnen weer daadwerkelijk ‘het wild’ in en nieuwe mensen ontmoeten tijdens bijvoorbeeld het uitgaan. Fijn, natuurlijk. Maar ook weer even wennen na twee jaar en dat kan vermoeiend zijn. Veel singles hebben daarom last van groundhogging.

Wij leggen je uit wat groundhogging is en wat je er aan kunt doen. Het heeft namelijk geen positief effect op je date-leven…

Groundhogging: wat is het?

De naam van de dating-term ‘groundhogging’ refereert naar de film Groundhog Day uit 1993 waarin weerman Phil Connors gevangen zit in een tijdlus en telkens dezelfde dag beleeft. Groundhogging houdt dan ook in dat singles de neiging hebben om steeds weer voor hetzelfde type persoon te gaan, ook als het daten van zulke personen telkens uitloopt op niets. Ze voelen zich aangetrokken tot de mensen die zij zien als hun ‘type’, daten met hen, maar uiteindelijk werkt de relatie niet en ervaren ze dezelfde oude problemen als met vorige dates – shocking!

Toch zien de singles dit zelf niet in en gaan ze na het mislukken van een date of relatie weer verder met hun zoektocht naar potentiële dates die dan natuurlijk wel weer in de categorie ‘m’n type‘ moeten vallen. Komt het door het feit dat singles date-moe zijn of door hun koppigheid? Wat het ook is, groundhogging heeft geen goed effect op het date-leven.

Vultering is de nieuwste dating trend waar je echt misselijk van wordt

Onderzoek van dating-app Inner Circle wijst uit dat 72% van de app-gebruikers toegeeft een ‘type’ te hebben. Tegelijk zegt vier op de vijf singles dat het daten van hun type tot nu toe niet uitloopt op succes. Dus misschien valt er, net als bij de film Groundhog Day, een wijze les te leren uit al die herhaling.

Wat kun je er aan doen?

Nu is de vraag: wat kan je hier zelf aan doen? Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat ‘groundhogging’ is en op de hoogte bent van deze slechte gewoonte in je eigen gedrag. Nou, check. Dan is het nu belangrijk dat je kritisch naar jezelf gaat kijken: als je huidige dating-situaties niet voor je werken, wordt het misschien tijd om je ‘type’ los te laten en te kijken naar alle andere soorten vissen die er in de zee rondzwemmen (en dat zijn er genoeg). Probeer meer open te zijn naar het onbekende en schakel die kritische stem in je hoofd die alleen maar opzoek is naar het bekende uit. Dating success guaranteed.

Doe jij al aan dry dating? Dankzij deze nieuwe trend vind je gegarandeerd de liefde van je leven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.