Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Huidverzorging 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Handig: deze skinfluencer zoekt uit welke ingrediënten je moet vermijden

Als je ook fan bent van skincare zul je het vast begrijpen… Soms zie je even door de bomen het bos niet meer. Je ziet tegenwoordig meer en meer “beauty hacks” voorbij komen. Van vacuüm porie-reinigers, tot groene thee sticks en gezichtsyoga. Er wordt zó veel aangeboden en er zijn zó veel tips, dat je niet meer weet waarmee te beginnen. Look no further, we got your back. Hierbij onze favoriete skinfluencer die je helemaal up-to-date houdt.

Beauty uit een potje.

Sproet

Vaak zoeken we naar producten die we kunnen gebruiken om een (huid)probleem te verhelpen, maar hierbij vergeten we dat het ook belangrijk is om te kijken naar de cosmetica die we juist beter kunnen skippen. Op Sproetonline.nl worden tips gegeven over welke producten je het beste kunt gebruiken voor jouw huid. Op de instagram-pagina @sproetonline vind je juist reports over de ingrediënten van cosmetica. Shockerend om te lezen hoeveel schadelijke, agressieve en dehydraterende ingrediënten er in onze skincare zitten. De allerbelangrijkste tips zijn om altijd de ingrediënten-lijst van een product te checken en hierbij te zoeken of het alcohol, parfum en andere geurstoffen (zoals pepermunt of citrus) bevat. Zo ja? Dan kun je het beter vermijden.

Ingrediënten-roast

Mocht je – net zoals wij – gevoelig zijn voor mooie verpakkingen en luxe producten, weet dan dat duurder zéker niet altijd beter is. In de Instagram stories van Sproet kun je per merk bekijken of de producten die zij aanbieden goed of juist slecht zijn. Zo wordt uitgelegd dat een creme van €626,65 (?!) van La Prairie, met écht goud, helemaal niks goeds voor je huid zal doen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat goud een allergeen is, wat betekent dat goud bij veel mensen een allergische reactie veroorzaakt als je het opsmeert. Dat geld kun je beter aan een gouden sierraad besteden dus.

Ook Chanel wordt meegenomen in een – goed onderbouwde – roast. Ondanks dat het mooie potje en het betoverende verkooppraatje laat de ingrediëntenlijst zien dat het luxemerk heus geen heilige is. Naast goed hydraterende ingrediënten staat alcohol (juist dehydraterend) erg hoog op de lijst. Ook zitten er antioxidanten in de crème, die in principe super goed zijn omdat ze je huid beschermen tegen oxidatie, maar doordat het in een potje zit heb je hier niks aan. Als je het potje opent ‘vernietig’ je namelijk alle antioxidanten. Tja… Smeren kun je leren.

Rhode Skin is live! Dit zijn de eerste producten van de nieuwe skincare lijn van Hailey Bieber

Aha: dit is hoeveel zonnebrandcrème je eigenlijk zou moeten gebruiken om je huid goed te beschermen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.