Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

The Handmaid’s Tale seizoen 4: trailer, cast en releasedatum

Wie alle seizoenen van The Handmaid’s Tale heeft gezien, heeft uitgekeken naar dit moment. Het vierde seizoen van de serie is namelijk nabij, er is eindelijk een releasedatum bekend. Na de officiele bevestiging in februari 2020 en de spannende trailer, kunnen we nu eindelijk gaan genieten van een nieuw seizoen.

Wij praten je bij.

The Handmaid’s Tale: seizoen 4

Nadat we allemaal met ons handen in het haar zaten na de laatste aflevering van seizoen drie van The Handmaid’s Tale, kunnen we nu opgelucht ademhalen met een nieuw seizoen. Op 28 april verschijnt seizoen 4 van The Handmaid’s Tale in de Verenigde Staten op Hulu en dat betekent dat wij het vierde seizoen ook snel kunnen verwachten op Videoland of Disney+-Star.

Ben je alweer even kwijt waar de serie over gaat? In The Handmaid’s Tale speelt alles zich af in de Republiek Gilead. Er staat een Christelijke beweging op, gebaseerd op een fundamentalistische uitleg van het Oude Testament. Daarin schaffen ze alle rechten van de vrouwen af. In de tijd van de serie zijn bijna alle vrouwen onvruchtbaar geworden, wat resulteert in veel minder kinderen. Maar in Gilead horen alle vruchtbare vrouwen bij de Staat en gebruiken ze hen als broedmachines voor de gezinnen die geen kinderen kunnen krijgen.

June tegen Gilead

Hoofdpersoon Offred (ook wel June genoemd) is één van die vruchtbare vrouwen en belandt bij een heel koud gezin. Ze leeft in een wereld waar ze heel voorzichtig moet zijn en één misstap haar dood kan betekenen. June moet zich staande houden tegenover diverse gezinnen bestaande uit de commanders en hun vrouwen met als doel om uiteindelijk haar lieve dochter terug te vinden.

Seizoen 4 gaat verder waar het derde seizoen is geëindigd: met de strijd van June voor vrijheid tegen Gilead. De risico’s die ze neemt voor haar vrijheid, brengen gevaarlijke uitdagingen met zich mee en lijken alles in haar leven te vernietigen. Het wordt een bloedstollend seizoen en we weten niet hoe het gaat lopen, maar er staat ook een vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale op de planning. Wij delen alvast de trailer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.