Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Celebrity 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Harry Styles heeft om deze reden een rol in The Little Mermaid geweigerd

Het was al langere tijd bevestigd, maar fans horen nu eindelijk de reden dat Harry Styles niet meespeelt in de nieuwe versie van The Little Mermaid. Disney kondigde aan een moderne verfilming te produceren van het sprookje, maar de As It Was-zanger zullen we er helaas niet in zien voorkomen. Jammer, want Prins Erik stond op het lijf van de zanger geschreven – dit volgens zijn fanbase die het plan aanmoedigde. Toch heeft de 29-jarige singer-songwriter een goede reden voor het afwijzen van de rol.

Toch niet a part of your world.

Harry Styles als Prins Erik

De makers van de film zagen het al helemaal voor zich: Harry Styles als Prins Erik. Fans vonden dit ook een grandioos idee, maar Harry Styles was minder te spreken over de rol. In een meeting met de producenten vertelde hij dan ook dat het toch niet de juiste fit voor hem was. De performer wilde graag in ‘darker movies’ spelen.

The Little Mermaid past niet binnen het plaatje

Regisseur Rob Marshall liet weten dat Harry de rol niet de beste fit voor zichzelf vond. Hij liet in de ontmoeting met Marshall dan ook weten liever in wat grimmigere, ‘donkerdere films’ te spelen, zoals Don’t Worry Darling. Uiteindelijk is de rol naar Jonah-Hauer King gegaan en is iedereen daar blij mee.

Een nieuwe passie

Harry heeft in het afgelopen jaar steeds meer acteerwerk opgepakt, iets waar hij erg veel passie voor voelt. In een interview op het Venice Film Festival vertelde hij dan ook: “Music I’ve done a little longer so I’m a bit more comfortable. What I like about acting is I feel like I have no idea what I’m doing.”

Na het acteren in Dunkirk en Eternals was Styles gemotiveerd om verder te gaan in de filmwereld. Afgelopen jaar kwam de hitfilm Don’t Worry Darling al uit en fans waren razend enthousiast. Ook speelt hij nu in My Policeman, een vertaling van een van zijn favoriete boeken. In The Little Mermaid zullen we hem dus niet voorbij zien komen, maar wij kunnen nog steeds niet wachten totdat de film 26 maart in première gaat.

Fans denken dat Harry Styles in zijn eigen videoclip onthult dat hij stiekem gay is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.