Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 27 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de mooiste looks uit de Spring/Summer 2021 Haute Couture-collecties

Deze week was het tijd voor Paris Couture Week, de week waarin de Haute Couture-collecties voor de Lente/Zomer 2021 worden getoond. Normaliter aan het grote publiek, nu vooral via film, livestreams en virtuele shows (thanks to the internet). De creaties zijn oneindig mooi en dromerig, daarom delen we de hoogtepunten.

Van Dior tot Valentino en van Chanel tot Armani Privé, we kunnen bij de collecties wegdromen.

Christian Dior Haute Couture Lente 2021

Dior koos ervoor om de collectie via een spannende film te laten zien. De film, die geregisseerd werd door de Italiaanse filmmaker Matteo Garrone en illustraties van Pietro Ruffo bevat, laat het verhaal achter de Haute Couture-collectie en de creaties zien. Creative Director Maria Grazia Chiuri neemt ons mee naar een tijd van tarotkaarten, waarzegsters en bijgeloof. In de collectie komen de figuren op de kaarten tot leven in geborduurde mantels, dromerige jurken en prachtige hoofddeksels.

Christian Dior
Christian Dior
Christian Dior
Christian Dior

Chanel Haute Couture Lente 2021

Chanel koos dit jaar wederom voor de vaste locatie: het Grand Palais in Parijs. Helaas zonder publiek, maar de show werd getoond in de vorm van een spetterende film. Nederlandse filmmaker en fotograaf Anton Corbijn schoot de beelden van de show en het gevoel was daarin het allerbelangrijkst. Creative Director Virginie Viard bracht ons het gevoel van familie, samenzijn en warmte in de vorm van een dromerige bruiloft. Ruches, tweed-pakken en bloemenkransen stonden centraal. Met Nederlandse beauties als Jill Kortleve en Felice Noordhoff in de hoofdrol.

haute couture
CHANEL
haute couture
CHANEL
CHANEL
haute couture
CHANEL

Valentino Haute Couture Lente 2021

Valentino koos voor de Haute Couture Lente 2021-show voor een livestream van achttien minuten. Creative Director Pierpaolo Piccioli zorgde voor een stralend leven na de lockdown. Goud en glitters staan centraal in de collectie die wederom een diepere betekenis heeft. De collectie werd getoond in het Palazzo Colonna in Rome en was getiteld als Code Temporal. Het onderzoeken van tijdloze rituelen, processen en de waarden van couture staan centraal, maar we maken ons op voor een digitaal tijdperk. De collectie zit vol crème en beige tinten gecombineerd met neonkleuren.
Verder zien we metallic platformhakken en pailletten gemixt met overhemden, pantalons en trenchcoats.

haute couture 2021
Valentino
haute couture 2021
Valentino
Valentino
Valentino

Armani Privé Haute Couture Lente 2021

Armani koos voor een show bij het Palazzo Orsini, het hart van Giorgio Armani’s atelier. De eerste look van de show typeerde direct de collectie: scherpgesneden pakken voor ladies who lunch. Van daywear tot avondjurken, de collectie had het allemaal. Velvet stukken werden getoond in kleuren uit de zee en felle kleuren werden getoond in zowel de accessoires als hele looks. De collectie zit vol stukken die op de rode loper gedragen kunnen worden.

haute couture 2021
Armani Privé
Armani Privé
Armani Privé
haute couture 2021
Armani Privé

Iris van Herpen Haute Couture Lente 2021

De Nederlandse Iris van Herpen kwam met de collectie Roots of Rebirth, die verwijst naar de wedergeboorte. En die gaf ons alles wat we van haar gewend zijn: lange, felgekleurde en getailleerde ontwerpen met motieven die verwijzen naar de aarde en zee. Rijke felle kleuren zorgden voor een sprookje met een connectie tussen de natuur, technologie en de mens.

Iris van Herpen
Iris van Herpen
haute couture 2021
Iris van Herpen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.