Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 26 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Heatless curls: 5 simpele manieren om je haar te krullen zonder hitte

Hitte is erg schadelijk voor je haar, maar toch wordt het wel veel gebruikt om je haar te stylen. Wij begrijpen dat jij je haar mooier vindt met die prachtige krullen, maar er zijn manieren om alsnog die krullen te creëren zonder meteen die krultang van 180 graden erbij te pakken.

We tippen je een paar manieren om mooie, gezonde krullen te krijgen zónder je haar te beschadigen.

Heatless curls

Een goede heat protection spray kan al veel schade voorkomen wanneer je hitte gebruikt, maar toch is dit alsnog schadelijk. Bij de één blijven de krullen vervolgens dagenlang zitten en bij de ander zijn ze na één uur alweer uitgezakt. Als jij je haar krult zonder hitte op het moment dat het nog deels vochtig is van het douchen, blijven de krullen vaak langer zitten. Het is dus niet alleen veel gezonder voor je haar, maar het geeft ook nog eens langdurig resultaat. Met deze 5 simpele manieren krijg jij de mooiste krullen:

Papillotten

Iets wat vooral jaren geleden erg populair was, maar wat nog steeds even goed werkt, zijn papillotten. Breng ze in op handdoekdroog en slaap hier een nachtje mee. De volgende dag haal je ze eruit en zitten de krullen in je haar. Papillotten zijn over het algemeen makkelijk in te brengen en blijven ook goed zitten tijdens het slapen. Het enige nadeel; het slaapt niet erg lekker.

@hannelhaircare

this method paid off 😍 i love this heatlesscurl🫣 #heatlesscurls #heatlesshair #heatlesswaves #heatlessblowout #heatlesscurlsovernight #papilotten #heatlesshacks

♬ original sound – ayani.enomis

Satijnen heatless curl

Een product dat helemaal trending is geweest de afgelopen tijd is de satijnen heatless curl. Het is een lang, zacht, satijnen product die je in je haar verwerkt door het op je hoofd te leggen en je haar om beide uiteinden te wikkelen. Doordat deze uiteinden aan de zijkant van je hoofd zitten, is het een comfortabel product om mee te slapen voor diegenen onder ons die op hun rug of buik slapen.

Douglas

Krullen met vingers

Waarschijnlijk de goedkoopste, maar wel de lastigste, manier voor krullen is het krullen met je vingers. Het enige wat je nodig hebt? Je vingers en wellicht wat haarclips. Je rolt je haar als het ware op tot aan je hoofdhuid. Heb jij al krullen van jezelf? Dan kun je dit daarna gewoon weer loslaten en zul je zien dat je krul veel mooier gedefinieerd is, maar heb jij geen krullen van jezelf dan raden wij aan het bovenin vast te zetten met een haarclip.

@rose.rizos

Replying to @icantmakeupmymindyet #repost from a while back but heres a tutorial for how i finger curl/roll my hair :)

♬ Play For Keeps – Runzo

Krullen met sokken

Een andere goedkope en makkelijke manier van krullen creëren zonder hitte is door sokken in je haar te rollen. Je zet de sokken vast met een scrunchie en vanaf dat punt begin je je haar hierom heen te wikkelen. Ga ermee slapen en je wordt wakker met mooie krullen in je haar.

@kamillaedwards

Replying to @Anais Heatless sock curls for the WIN 🏆🧦 #heatlesscurls #sockcurls #hairhacks #easyhairstyles #overnightcurls #utahhair #utahgirls #hairwin #viralhairhack

♬ See You Again (feat. Kali Uchis) – Tyler, The Creator

Vlechten

Een eeuwenoude truc die nog steeds goed werkt en super simpel is, zijn vlechten. Voor een mooie slag in je haar hoef je alleen een paar vlechten te maken en hiermee te gaan slapen. Voor een intenser en langer resultaat kun je je haar eventueel vochtig maken voordat je begint met het invlechten.

Van futloos haar naar bouncy blowout in vijf minuten: deze TikTok-hack bespaart je veel tijd

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.