Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Werk & Carrière 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hekel aan maandag? Deze dingen doe je op vrijdag voor een fijne start na het weekend

Als maandag een persoon was, dan was het een pushy en vervelend mannetje dat altijd te vroeg is op feestjes. Op de een of andere manier wordt maandag door velen ervaren als een vervelende dag. Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn? Door deze voorbereidingen ga jij volgende week lekker van start.

Zonder stress de maandag in, dat is nog eens een fijn begin.

Deze dingen doe je op vrijdag voor een fijne start op maandag

Een goed begin is het halve werk. Deze voorbereidingen doe je op de vrijdag voor een fijne aftrap op maandag. Bye, Sunday scaries!

1. Plan je maandag alvast goed in

Het is logisch dat er gedurende je werkweek taken zijn waar je even niet aan toekomt – en die dus automatisch een ‘ding voor volgende’ week worden. Als je de maandag begint met deze taken, ben je vanaf het eerste moment het overzicht kwijt. Plan daarom tijd in je agenda van volgende week om deze taken op te pakken. Zo start je de week met een schone lei.

2. Bereid eventuele meetings voor

Niets geeft zoveel stress als een meeting onvoorbereid ingaan. Bereid daarom je afspraken van maandag op vrijdag voor, zodat je met een relaxed gevoel je eerste werkdag doorloopt.

3. Ruim je werkplek op

De week met een schone lei beginnen, betekent ook je week met een schone werkplek beginnen. Ruim daarom je werkplek op voor een opgeruimd hoofd op maandagochtend. Je een weg banen tussen papieren en troepjes van vorige week is niet chill.

4. Ruim je digitale werkplek op

Ook je digitale werkplek kan na een drukke week wel een schoonmaak gebruiken. Voordat je uitlogt op vrijdagmiddag, is het fijn om je mail bijgewerkt te hebben, je bureaublad opgeruimd te hebben en je documenten in de juiste mappen opgeslagen te hebben. Geloof ons, de jij op maandag gaat de jij op vrijdag heel dankbaar zijn.

Klaar met thuiswerken? Dit zijn de fijnste co-workingspaces in Amsterdam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.