Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het Amsterdamse Lenteterras is volgende week: deze geliefde restaurants doen mee

Het is bijna zover: vanaf volgende week verandert de Kop van Java in het allergrootste terras van Amsterdam tijdens Het Amsterdamse Lenteterras. Met dit gezellige borrelfestival trappen we ook meteen het terrasseizoen af.

Wie graag naar Het Amsterdamse Winterterras en Het Amsterdamse Terrassenfestival gaat, die kan hier nu een extra keer z’n lol op. De organisatie van de terrassenfestivals komt dit jaar namelijk met een nieuw concept: Het Amsterdamse Lenteterras.

Het Amsterdamse Lenteterras: een feest van nieuwkomers

Voor alle fanatieke terrasgangers is er goed nieuws; er kan volgende week weer flink geborreld worden. De Olympische Spelen van het terrassen, a.k.a. het terrassenfestival, vinden weer plaats. Van 16 tot en met 20 mei verandert De Kop van Java in een groot terras. De plek om met je vrienden samen te komen en alle nieuwe (en al langer geliefde) horecazaken van Amsterdam in één dag af te werken. Omdat dit een nieuw concept is, is er ook gekozen om veel nieuwe horecazaken aan te haken bij het terrassenfestival.

Het Amsterdamse Lenteterras is een feest oude klassiekers en nieuwkomers waarbij wij al een tijdje een reservering proberen te maken. Dit zijn de restaurants die meedoen aan Het Amsterdamse Lenteterras: BAUT, Brasserie Van Dam, Yuzu, Bam Boa, Ela Restobar, Mata Hari, Bar Shaffy, Spang Makandra en Boom Chicka BunBun.

Dans de avond weg

Als je aankomt, dan begin je natuurlijk met wat lekkere bites van de horecazaken. Zoals wat Aziatische hapjes van Yuzu of de burger van Van Dam. Maar er moet natuurlijk ook gedanst worden. Dat doe je volgend weekend met de volgende organisatoren: donderdag met de silent disco van Vondeldisco, vrijdag met dansen met FRITS., zaterdag sjansen met Terug Naar Toen x DOS, zondag flaneren met Rewind en maandag weer silent disco van Vondeldisco.

Overgehaald?

Het Amsterdamse Terrassen Festival is geopend van donderdag tot maandag. Op donderdag opent het terrein om 17:00 (op vrijdag om 16:00) en wordt er om 23:00 afgesloten. In het weekend en op maandag is de eindtijd hetzelfde, maar kan je vanaf 12:00 al een lekker tafeltje uitzoeken.

Tickets gaan best hard. Bestellen doe je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.