Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Modenieuws 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

H&M x Mugler: vanaf déze datum is de samenwerking verkrijgbaar

Attention fashion lovers: H&M en Modehuis Mugler brengen 11 mei in samenwerking een collectie uit. De eerste beelden zijn online te bewonderen en maken ons razend enthousiast.

Run, don’t walk

H&M x Mugler

Verschillende modehuizen en merken zijn in het verleden al een samenwerking aangegaan met H&M en nu kunnen we Mugler toevoegen aan deze iconische lijst. Na Karl Lagerfeld in 2004 volgden high end modemerken als Alexander Wang en Balmain. Door de jaren heen hebben we de verfijnde collecties kunnen beamen en zijn we keer op keer zeker niet teleurgesteld. Mugler heeft het stokje overgenomen voor 2023 en geeft alvast een preview van de gloednieuwe collectie.

Jong, fris, maar toch klassiek

In 1973 werd het modehuis opgericht door Thierry Mugler, die in 2018 het stokje gaf aan Casey Cadwaller. Hij bracht een nieuwe frisse wind met zich mee, maar houdt zich nog steeds vast aan de originele pasvormen en uitgangspunten van Mugler. Thierry Mugler overleed afgelopen jaar en dit is de eerste samenwerking sinds zijn overlijden.

Back to black

De collectie is een ode aan de klassieke Mugler ontwerpen. Het vele gebruik van lijnen, het accentueren van de taille, feminine pasvormen en zwart als kleur komen massaal terug. In een interview met H&M vertelt Casey Cadwallader – de creative director van Mugler – over de samenwerking: “It is truly an honour to collaborate with H&M. The collection is a celebration of everything that defines Mugler as a house and each piece is authentic Mugler, from the bodysuits, which have become a signature of ours, to the sharp tailoring and worked denims. It is a showcase of our icons.”

Wil jij een kledingstuk bemachtigen?

11 mei is de collectie verkrijgbaar. Heb je altijd al een kledingstuk van Mugler aan jouw kledingkast willen toevoegen? Nu is de perfecte kans. De collectie is qua prijzen toegankelijk voor een breder publiek, wat precies het uitgangspunt van de samenwerkingen is. De collectie zal bestaan uit zowel dameskleding, herenkleding als accessoires. Wees er wel snel bij, want de collectie is natuurlijk maar limited edition. Dus ren 11 mei naar de winkels of zit online klaar, want het zal wel rap uitverkocht zijn.

De Levi’s 501 jeans bestaat 150 jaar: deze celebrities rocken de jeans als geen ander

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.