Emma Toussain
Emma Toussain Nagels 18 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe verwijder je zelf gelnagellak? Eindelijk een duidelijk antwoord

Het is altijd spannend om je nagels te laten voorzien van prachtige gelnagellak. De glans, de kleur, de duurzaamheid en professionele uitstraling maken het de favoriete keuze voor velen en zo ook voor ons. Maar wanneer de tijd rijp is voor een nieuwe look of wanneer je gewoon je natuurlijke nagels wilt laten ademen, kan het verwijderen van gelnagellak een uitdaging zijn, helemaal als je zelf aan de slag gaat. Maak je echter geen zorgen! Je voorzien je graag van tips en tricks zodat jouw nagels niet gehavend uit de strijd komen.

Hoe verwijder je zelf gelnagelak?

Gelnagels zijn super handig en mooi, helemaal als je een nagelbijter bent of gewoon slordig; je nagels zien er atlijd mooi uit. Maar mocht je de lak weg willen halen gaat dat niet zo makkelijk. Je moet een paar stappen volgen, maar dat lukt het prima.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van de gelnagellak, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je aceton, aluminiumfolie, watjes, een nagelvijl en nagelriemolie hebt. Deze zullen je helpen het proces soepeler te laten verlopen.

Stap 2: Vijlen

Begin met het voorzichtig vijlen van de bovenste laag van de gelnagellak. Dit helpt om de beschermende coating te doorbreken, zodat de aceton gemakkelijker kan doordringen. Wees voorzichtig en ga niet te diep in op je natuurlijke nagel. Het doel is om de glans te verwijderen, niet om je nagel te beschadigen.

Stap 3: Aceton en watjes

Doordrenk watjes met aceton en leg ze op elke nagel. Wikkel vervolgens de watjes strak om je nagels met aluminiumfolie om ze op hun plaats te houden. Laat het ongeveer 30 minuten zitten. De aceton zal de gelnagellak helpen verzachten en loskomen.

Stap 4: Verwijderen van de gelnagellak

Na de inwerktijd kun je voorzichtig de aluminiumfolie en watjes verwijderen. Je zult merken dat de gelnagellak al begint los te komen. Gebruik een bokkenpootje of een bokkenpootje met een zachte rubberen punt om voorzichtig de gelnagellak van je nagels te schrapen. Wees geduldig en oefen niet te veel druk uit om beschadiging van je nagels te voorkomen.

Stap 5: Nagelriemverzorging

Na het verwijderen van de gelnagellak is het belangrijk om je nagels en nagelriemen extra aandacht te geven. Breng wat nagelriemolie aan en masseer het zachtjes in je nagelriemen en nagels. Dit zal helpen om je nagels gehydrateerd te houden en ze te beschermen tegen uitdroging.

Stap 6: Nagels verzorgen

Nu je gelnagellakvrij bent, is het tijd om je natuurlijke nagels te verzorgen. Vijl ze voorzichtig in de gewenste vorm en geef ze een mooie glans met een polijstblok.

En you’re done!

Zorgt BIAB echt voor sterkere nagels? Bekijk deze before en afters

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.