Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Met deze truc boekte ik een luxe hotel op Ibiza voor de helft van de prijs’

Ibiza, het is een plek waar veel jonge Nederlanders jaarlijks naartoe trekken. Of het nu is om te feesten of juist om helemaal tot rust te komen: het eiland is heel veelzijdig. Wat het nog meer is? Prijzig. Vooral dit jaar viel het me op dat de prijzen van hotels flink gestegen zijn. Gelukkig heb ik daar iets handigs op gevonden.

Ieder jaar openen de mooiste en meest luxe hotels hun deuren op het eiland. De een nog esthetischer dan de ander. En ja, als sucker voor mooie dingen val ik daar als een blok voor. Totdat ik de prijs van een overnachting zie. Gelukkig heb ik nu een app gevonden waarmee je in de mooiste nieuwe hotels slaapt met vijftig procent korting.

Ibiza 2023: dit zijn de nieuwe én onze vertrouwde hotspots op het Spaanse eiland

Naar Hyde Ibiza voor de helft van de prijs

De hotels die ik op het oog had voor mijn aankomende trip naar Ibiza waren Hyde en Mondrian. Twee nieuwe hotels die in april openden in Cala Llonga: een prachtige baai nabij Santa Eularia. Deze twee hotels zijn van dezelfde hotelgroep, maar hebben een iets andere feel. Beide zijn ze een feest voor het ook en beschikken ze over alle elementen die ik zoek in een vakantieverblijf. Denk aan verschillende restaurants, het strand voor de deur, een cocktailbar en een zwembad met uitzicht. Er is alleen één grote maar: de prijs.

Voor een weekje Hyde in juni (de meest betaalbare kamer voor twee personen) betaal je €2.016. Dat is even slikken. Maar toen spotte ik op de site van Hyde de optie om te boeken met Dis-loyalty. Opeens boekten we dezelfde kamer voor de helft van de prijs.

Wat is Dis-loyalty?

Als je lid bent van het platform Dis-loyalty, slaap je de eerste maanden in pas geopende hotels met vijftig procent korting. Het abonnement bij Dis-loyalty kost je €15 per maand en moet je voor minimaal een jaar afnemen. Voor ons was dit de moeite waard, omdat we dan alsnog veel meer bespaarden op ons hotel.

Er staan verschillende hotels over de hele wereld op, die allemaal pas geopend zijn. De actie voor Hyde en Mondrian op Ibiza duurt nog tot eind juni. Dus mocht je voor die tijd richting het eiland willen, dan is dit een handige hack om te onthouden.

Naar Ibiza deze nazomer? Dit zijn de mooiste hotels op het idyllische eiland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.