Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 20 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze artiesten treden op tijdens de inauguratie van Joe Biden

Waar Donald Trump ze uit de krochten van de muziekwereld moest trekken, staan de artiesten in de rij om op vanavond te spelen tijdens de inauguratie van Joe Biden. Weliswaar zonder publiek, maar dat maakt ze niet minder vereerd. Tijdens de inauguratie van een nieuwe Amerikaanse president staat muziek traditioneel centraal. Iedereen herinnert zich nog Beyoncé, Bruce Springsteen, Stevie Wonder en U2 bij Barack Obama.

Ook Joe Biden zorgt voor een line-up met topartiesten, zo zagen we eerder hoe Jennifer Lopez afreist naar Washington D.C.

Deze artiesten treden op tijdens inauguratie Joe Biden

Joe Biden heeft zijn playlist klaar en er staan in tegenstelling tot 2017 weer bekende artiesten voor het Capitool in Washington. Een van de grote namen is Lady Gaga, die ook al zong tijdens de inauguratie van Barack Obama. Ook Jon Bon Jovi, Jennifer Lopez en de Amerikaanse rockband New Radicals komen langs. Maar dat is nog niet alles, want Joe Biden heeft een enorme line-up uit Hollywood laten komen.

Lady Gaga

Dat Lady Gaga een fan is van Joe Biden, is geen verrassing. Tijdens de campagne van Joe Biden en Kamala Harris was ze actief in haar support. Het volkslied wordt tijdens de inauguratie van Joe Biden gezongen door Lady Gaga. In 2013 deed Beyoncé dat voor Barack Obama. Later bleek dat ze playbackte. We zijn benieuwd naar het optreden van Lady Gaga vanavond.

John Legend

Ook John Legend en zijn vrouw Chrissy Teigen reizen af naar de Amerikaanse hoofdstad voor de inauguratie van Joe Biden. John Legend treedt op en zijn vrouw Chrissy Teigen gaat mee voor de support van zowel John Legend als Joe Biden. Eerder kreeg ze daarvoor veel kritiek, omdat ze ging reizen tijdens het coronavirus. Gister postte ze een foto bij het Capitool.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez treedt dit jaar aan de westkant van het Capitool op. Eerder zagen we al hoe ze naar Washington D.C. afreisde in een complete diva look. Vanavond gaan haar stylisten waarschijnlijk voor iets meer glamour en drama.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen is een van de artiesten die ook aanwezig was bij de inauguratie van Barack Obama. Vanavond treedt hij weer op voor president Joe Biden.

Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi is ook een van de artiesten die aanwezig was bij de inauguratie van Barack Obama.

Justin Timberlake

Ook Justin Timberlake maakt deel uit van de geweldige line-up voor de inauguratie van Joe Biden. Hoewel er geen publiek bij mag zijn, wordt het dus zeker geen saaie show.

Demi Lovato

Superster Demi Lovato staat vanavond ook op het podium bij de inauguratie van de nieuwe president en vice-president Kamala Harris. Op Instagram schrijft ze dat ze zich vereerd voelt om hier te mogen optreden. “I’m SO honored to announce that I will be joining @joebiden & @kamalaharris for their special event.”

New Radicals

New Radicals, een naam die je in de verte misschien nog bekend in de oren klinkt, is een van de meest verrassende artiesten. Eind jaren 90 bracht deze rockband een album uit en dat was het dan ook wel. Maar speciaal voor de inauguratie van Joe Biden plannen ze een reünie. Het bekendste nummer van New Radicals is You Get What You Give, de favoriete song van de man van Kamala Harris. De nieuwe vice-president gebruikte het nummer dan ook veelvuldig in haar campagne. Ook voor Joe Biden heeft You Get What You Give een speciale betekenis. “Het herinnert me aan de strijd tegen kanker van mijn zoon Beau. Bij het ontbijt liet hij het nummer vaak aan me horen”, schrijft de nieuwe president in zijn boek Promise Me, Dad.

Josh Groban

De inauguratie van Joe Biden is op 20 januari 2021 live te volgen op de NOS.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.