Emma Toussain
Emma Toussain Geld 1 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Je maximale hypotheek als je 6000 euro bruto per maand verdient

Een huis kopen in 2024? Lijkt onbegonnen werk. Maar is dat ook zo? Om je wat wijzer te maken bespreken we verschillende salarissen en wat je daar voor kunt kopen.

Wil je weten wat je maximale hypotheek is met een bruto salaris van 3000 euro per maand?

Maximale hypotheek uitrekenen

Om te kunnen kijken wat je kan lenen met een salaris van 6000 euro bruto, moeten we ook kijken naar het jaarsalaris. Dat komt dus uit op zo’n 72.000 euro. Natuurlijk rekenen we heel erg ‘kaal’ – zonder al te veel nuance. Wil je precies weten wat je maximale hypotheek is? Dan raden we je toch aan om naar de hypotheekadviseur te gaan.

Maar we kunnen je natuurlijk wel een indicatie geven, we gebruiken hiervoor de rekentool van Independer.

Als je rekent met die 6000 euro, kom je uit op een maximale hypotheek van €351.971. Dat komt neer op bruto maandlasten van €1.684. Op zich flink voor één persoon, moet je nagaan als daar nog een tweede persoon bij komt met zijn of haar salaris. Dan zit je op een lekker bedrag!

Bekijk de uitkomst hieronder:

hypotheek
Independer

Wil je ook nog weten wat je maximale hypotheek is met een salaris van 5000 euro per maand of 2000 euro per maand? Ook dat hebben we voor je uitgezocht.

De Spaarrekening van Marijke: ‘Huurders betalen mijn hypotheek’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.