Aartie Narain
Aartie Narain Films & Series 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de reacties op de Netflixserie over Jeffrey Dahmer, waar iedereen van gruwelt

De nieuwe serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat sinds kort op Netflix maar schoot meteen als een pijl omhoog naar de eerste plaats van best bekeken series in Nederland. Toch lijkt niet iedereen het waargebeurde misdaaddrama even gemakkelijk te verteren. Een paar veelzeggende reacties op een rij.

Jeffrey Dahmer is een van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars ooit. Tussen 1978 en 1991 beroofde hij het leven van 17 jonge mannen. De slachtoffers van de ‘kannibaal van Milwaukee’ kwamen voornamelijk uit kwetsbare groepen van de samenleving. Gemakkelijke prooien dus, waar de politie niet veel om gaf. Daardoor kon Dahmer jarenlang ongestoord te werk gaan.

Met louter moord was hij echter niet tevreden. Hij hakte vaak de ledematen van zijn slachtoffers af, alvorens er zelf een hapje van te proeven en de mannen – post mortem – seksueel te misbruiken. Allemaal uiterst grafische beelden die Netflix niet schuwt. En dat zullen kijkers geweten hebben.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix

Monster: The Jeffrey Dahmer Story heeft hetzelfde effect als een ongeval op de autosnelweg: je wil wegkijken, maar dat lukt niet. Een Twitter-bloemlezing met reacties die jou vertellen of je wel of niet moet kijken.

Evan Peters, de acteur die Jeffrey Dahmer speelt, krijgt overal lof voor zijn ijzingwekkende vertolking van de seriemoordenaar. “Drie afleveringen ver en ik kan je nu al vertellen dat de makers niet bang zijn om te tonen hoe sadistisch Dahmer wel was. Evan Peters is huiveringwekkend. Zijn beste rol ooit”, klink het hierboven. Anderen hopen dan weer dat Peters in therapie kan gaan om de rol mentaal door te kunnen spoelen.

Ondanks de fantastische acteerprestaties, kan niet iedereen zich verzoenen met de inhoud van de true crime-serie.

“Ik heb nog nooit een serie gekeken die mij zo ongemakkelijk liet voelen. De daden van Dahmer waren misselijkmakend en walgelijk”, zegt een verbouwereerde kijker. Als je geen tere maag hebt, is de kans overigens wel groot dat je van Monster: The Jeffrey Dahmer Story zal genieten (sadist!).

Meer reacties van het publiek

Een compilatie van nog een aantal reacties. “Als je deze serie kunt bingewatchen, ben je ziek.”

De reacties op Rotten Tomatoes en IMDb

Op IMDb krijgt de serie een zeer aardige score van 8,4 uit 10, maar op Rotten Tomatoes valt de verdeeldheid onder het publiek beter waar te nemen. Met een score van 46 procent (tegenover een publieksscore van 87 procent) lijken critici de nieuwe misdaadserie maar matig te waarderen en verwijten ze de makers ervan een soort “martelporno” gecreëerd te hebben. Maar – alsof er nog geen voldoende bewijs voor was – sex sells en de serie staat mooi bovenaan te pronken in het lijstje van best bekeken Netflix-series in Nederland.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.