Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 17 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Joost Klein laat van zich horen via advocaat: ‘Verdrietig en ontkent strafbare feiten’

Vorige week zaterdag mocht Joost Klein niet deelnemen aan de finale van het Eurovisie Songfestival na een incident de avond ervoor. Joost Klein ontkent nu dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten tijdens die avond. Dat zegt hij via zijn advocaat Jan-Åke Fält tegen Zweedse media.

Joost Klein ontkent alles

Wat een gedoe: ben je maanden bezig met je Eurovisie-act, mag je niet meedoen op het belangrijkste moment. De Nederlandse inzending, ofwel Joost Klein, van het Eurovisie Songfestival raakte tijdens het evenement betrokken bij een incident, waarbij hij iemand zou hebben bedreigd. De advocaat zegt daarover dat Klein de camera van een fotograaf had weggeduwd, maar dat de artiest ontkent deze persoon te hebben bedreigd.

Klein werd na het incident gediskwalificeerd en de Zweedse politie begon een onderzoek. Volgens Zweedse media is dat onderzoek nog niet klaar. Wel is er volgens Fält een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni. De advocaat zegt ook dat ze verzoeken om een aantal Nederlanders te horen. “Ik zie de kans op vrijspraak als goed.”

Hoe gaat het nu met Joost?

Ook daar heeft zijn advocaat een antwoord op: “Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.”

Het zal nog wel even duren voordat Joost zich persoonlijk uitlaat over deze situatie, als hij dat al doet.

Dit is de langverwachte trailer van It Ends With Us

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.