Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 28 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wil jij beginnen met journaling en manifesteren? Met deze 5 technieken zet jij gemakkelijk de eerste stap!

Je hebt het misschien niet altijd door maar per dag gaan er 60.000 gedachtes door je hoofd heen. Deze gedachtes kunnen bewust of onbewust effect op je hebben en het is goed om hierbij stil te staan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te beginnen met journaling en manifesteren, maar hoe doe je dit nou eigenlijk precies? Met deze 5 technieken zet jij gemakkelijk de eerste stap!

Ze zijn erg fijn en vooral makkelijk te gebruiken.

Wat is journaling en manifesteren?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat houdt journaling en manifesteren nou precies in? Journaling is het bijhouden van een dagboek, maar dan gericht op bewustwording. In een journal schrijf je op wat je bezig houdt, hoe jij je voelt en wat er in je hoofd afspeelt. Door dit te doen maak je jezelf bewuster van je gedachtes en hoe deze invloed hebben op je gedrag.

Manifesteren is net als journaling ook een bewustwording van gedachtes. Door te manifesteren probeer je er namelijk achter te komen wat jij écht wil in het leven, waarom je dat zo graag wilt, wat er nog in de weg staat om je verlangens te behalen en welke stappen je moet nemen om je verlangens te realiseren. Het is dus erg goed voor je zelfontwikkeling om je bezig te houden met deze twee activiteiten, maar hoe doe je dat nou precies?

5 fijne en makkelijke technieken

Journaling en manifesteren zijn twee dingen die je makkelijk kunt combineren. Wij vertellen je precies hoe jij met deze 5 technieken makkelijk aan de slag kan gaan met journaling en manifesteren.

Last van slapeloze nachten? Dan is ‘sleep journaling’ misschien wel jouw redding

1. Gratitude journaling

Voor deze techniek heb je als eerste een journal nodig. Zoek er een uit die jij mooi vindt en die goed bij je past. Schrijf vervolgens elke dag deze 4 vragen op en beantwoordt ze:
– Waar ben je dankbaar voor?
– Wat is er goed gedaan?
– Waar ben je onzeker van?
– waar droom je van?

2. 55×5 journaling

5 is het nummer van verandering en transformatie en daar heeft deze techniek alles mee te maken. Denk aan 1 ding dat jij graag wil manifesteren. Je gaat vervolgens een affirmation voor deze manifestatie maken en schrijft deze 55 keer per dag op, voor 5 dagen lang. Je schrijft dus elke dag voor 5 dagen lang dezelfde affirmation 55 keer op. En elke keer dat je deze affirmation opschrijft is het belangrijk om echt de energie die je dan in je lichaam voelt te voelen en omarmen. Deze techniek is goed om te gebruiken als je bijvoorbeeld een nieuwe baan wilt vinden.

3. 33×3 journaling

Deze techniek is hetzelfde concept als de 55×5 journaling-techniek. Alleen bij deze techniek schrijft je niet 5 dagen lang 55 keer per dag je affirmation op, maar doe je dit 3 dagen lang 33 keer per dag. Deze techniek is vooral goed om te gebruiken als je verandering in jezelf wilt zien. Nummer 3 staat namelijk voor innerlijke vrede, duidelijkheid en liefde.

4. Schrijf een liefdesbrief aan jezelf

We nemen onszelf te vaak voor lief. Maar kijk eens naar wie jij echt bent en wat je allemaal hebt bereikt. Je kan namelijk vaak veel meer dan je zelf denkt. Met deze vorm van journaling is het dan ook de bedoeling om jezelf eens flink in het zonnetje te zetten. Schrijf alle redenen waarom jij zoveel van jezelf houdt op en hou je vooral niet in. Het is namelijk goed om dit uitgebreid op te schrijven.

5. “As if”/scripting

Deze vorm van journaling houdt in dat je dingen opschrijft alsof je ze al gemanifesteerd hebt. Hierdoor ga je in een energie zitten die ervoor zorgt dat je hersenen denken dat je iets wat je wilt al bereikt hebt. Je beschrijft dus situaties alsof ze al echt zijn gebeurd. Dit kan je doen door ze op te schrijven, maar onderzoek ook andere mogelijkheden. Zo kan je ook aan de telefoon met een vriendin “as if” spreken en je zult zien: als jij je hersenen er echt van overtuigt dat iets zo is zullen zij er alles aan doen om het werkelijkheid te laten worden.

Welke techniek ga jij als eerste proberen?

Last van angsten? Deze tips gebruiken Bella Hadid, Miley Cyrus en Selena Gomez

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.