Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 16 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze Jun-Ho-theorie zou Squid Game compleet veranderen

Bijna iedereen heeft Squid Game nu al gezien. Als je het nog niet hebt gezien raden wij je zeker aan om snel te beginnen. De serie, die binnen vier weken 111 miljoen kijkers had, is super spannend en wij zaten bij elke aflevering op het puntje van onze stoel. Nu gaat er een theorie rond die Squid Game compleet zou veranderen en het heeft alles te maken met Jun-Ho.

Pas op: Spoiler alert.

Squid Game

In Squid Game nemen 456 mensen het tegen elkaar op in zes verschillende kinderspelletjes. De spelers komen er al snel achter dat het verliezen van deze spelletjes dodelijke gevolgen heeft, dus iedereen doet er alles aan om te winnen. Alle spelers zijn geselecteerd omdat ze flinke schulden hebben en het prijzengeld van 45,6 miljard Won klonk iedereen dan ook erg goed.

Het internet staat vol met fan-theorieën over de serie. Zo vertelde een Koreaans sprekende fan dat de Engelse ondertiteling de betekenis van de serie compleet verandert en weten we dat Squid Game waarschijnlijk over heel de wereld wordt gespeeld. Nu gaat er een theorie rondt over Jun-Ho die Squid Game compleet zou veranderen en wij vertellen je alles wat je moet weten.

Jun-Ho

We kennen Jun-Ho allemaal als de rechercheur in Squid Game. Hij gaat op zoek naar zijn broer nadat hij erachter komt dat hij spoorloos is verdwenen. Hij denkt dat zijn broer – In-ho – een deelnemer is geworden van Squid Game en zorgt ervoor dat hij op het eiland komt om meer onderzoek te doen. Al snel komt hij erachter dat zijn theorie maar gedeeltelijk klopt. In-ho heeft namelijk wel meegedaan met het spel, maar is nu de gemaskerde Front Man.

Squid Game
Netflix

Wanneer Jun-ho dit ontdekt aan het einde van Squid Game in aflevering 8, schiet zijn broer hem neer waardoor hij van een klif de zee invalt. Als de fan-theorie correct is, zal het niet de laatste keer zijn dat we de rechercheur zien.

Fan-theorie

De theorie die Twitter-gebruiker @squidgameburner deelde is niet heel vergezocht. Hij denkt dat Jun-Ho in seizoen 2 van Squid Game terugkomt. We hebben namelijk nooit zijn dode lichaam gezien. De theorie suggereert dan Jun-ho waarschijnlijk gaat samenwerken met Gi-Hun om samen de games en hun organisatoren tegen te houden.

Voordat In-Ho zijn broer neerschiet zien we hem twijfelen en hij schiet zijn broer uiteindelijk alleen in zijn schouder. Dit zal hoogstwaarschijnlijk geen fatale schotwond zijn. Ook vraagt Jun-Ho – vlak voordat hij wordt neergeschoten – aan zijn broer waarom hij Front Man is geworden in het spel. Hier krijgen we nooit antwoord op en het zou heel goed kunnen dat deze vraag in seizoen 2 wel wordt beantwoord.

Squid Game
Netflix

Toch niet dood

Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand terugkwam in Squid Game waarvan we eigenlijk dachten dat ze dood waren. Zo kwam player 001 Oh Il-nam – nadat we dachten dat hij was doodgeschoten – aan het eind van de serie terug om te vertellen dat hij het brein was echter het spel.

De regisseur van Squid Game – Hwang Dong-Hyuk – liet onlangs doorschemeren dat seizoen 2 van Squid Game waarschijnlijk ingaat op de problemen met de Koreaanse wetshandhaving en hoe het systeem de organisatoren van de games beschermt. Wij zouden er dan ook niet van opkijken als het tweede seizoen van Squid Game zich meer gaat focussen op In-Ho. Wij hopen dat Jun-Ho ook een comeback maakt en we een goede confrontatie krijgen tussen de twee broers.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.