Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Kate Middleton schreef ieder woord van haar ziekte-aankondiging zelf

Na lange tijd van speculaties, roddels en een fenomeen genaamd Kate Gate, liet Kate Middleton vrijdag weten waarom ze zo lang buiten zicht was. De reden is tragisch: er is kanker geconstateerd bij de Prinses van Wales. In de aankondiging, die ze zelf schreef, doet Kate haar verhaal.

Kate Middleton heeft van zich laten horen na weken van afwezigheid. Op vrijdagavond plaatste het Instagram-account van The Prince and Princess Of Wales een video over wat er nou precies met haar aan de hand is en het is misschien nog wel meer schrikken dan verwacht: er is namelijk kanker gevonden bij de prinses.

Kate Middleton schreef tekst voor de aankondiging zelf

In een twee-minuten durende video legt Kate Middleton, vrouw van William, uit waarom zij lange tijd afwezig is geweest – en nog wel even zal blijven. De reden is niet fijn, want tijdens haar buikoperatie in januari is er kanker ontdekt bij Kate. Om welke vorm van kanker het gaat, wordt niet duidelijk uit de video.

Een bron uit het paleis laat aan People weten dat Kate ieder woord van haar aankondiging zélf geschreven heeft. Iets was voor het doordachte Koningshuis erg ongewoon is. ”She wrote the words herself, delivered it personally and wanted to decide when the time was right to hit the world with this news” laat een vriend van de familie weten.

Tijdens haar speech geeft Kate een update over de behandeling van haar ziekte, die al in vroeg stadium gestart is. Daarnaast is Kate open over wat het met haar, en haar naasten doet. Tijdens haar toespraak zei de prinses dat haar diagnose als een enorme schok kwam en dat ze alles eerst privé moest verwerken voordat ze het nieuws publiekelijk kon delen. Zoals we allemaal begrijpen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.